CHARLIE HEBDO. TEORIILE BIZARE ale CONSPIRAŢIEI, în ATACUL TERORIST de la Paris, DEMONTATE în presă

de:
09 ian. 2015
0 Afișari
CHARLIE HEBDO. TEORIILE BIZARE ale CONSPIRAŢIEI, în ATACUL TERORIST de la Paris, DEMONTATE în presă

CHARLIE HEBDO. Prima observaţie făcută de internauţii francezi a fost cea referitoare la oglinzile retrovizoare ale maşinii Citroen furată de terorişti miercuri, care erau albe în prima fotografie făcută la locul atacului terorist şi negre atunci când maşina a fost regăsită de poliţie. Explicaţia este simplă: oglinzile erau cromate şi, expuse la lumină, strălucesc cu o intensitate mai mică sau mai mare, după cum o dovedeşte şi experimentul unui alt internaut, care a folosit acelaşi tip de maşină, informează L’Express.

Alţi adepţi ai teoriei conspiraţiei au susţinut, tot pe internet, scrie sursa citată, că cei doi terorişti nu l-au executat pe poliţistul aflat pe caldarâm cu sânge rece, pentru că „în filmare nu apare destul sânge vizibil” şi pentru că poliţistul ar fi fost inert. Din păcate, agentul de poliţie Ahmed Merabet a murit, în exerciţiul funcţiunii, ucis cu sălbăticie. Filmarea nu reprezintă un fals, din nefericire, ci o execuţie în plină stradă, scriu jurnaliştii francezi.

CHARLIE HEBDO. „Gafa” unuia dintre terorişti, care şi-ar fi uitat în maşina lăsată în urmă cartea de identitate, este şi ea considerată „imposibilă” de către adepţii teoriei conspiraţiei, unii dintre aceştia văzând în acest gest un semn clar al unei „strategii”, scrie Realitatea.net.

Cookies