Charles este noul Rege al Marii Britanii: Majestatea Sa Charles al III-lea

08 sept. 2022
1300 afișări
Charles este noul Rege al Marii Britanii: Majestatea Sa Charles al III-lea
Charles este Regele Marii Britanii | sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În momentul în care regina Elisabeta a II-a a murit, tronul Marii Britanii a trecut imediat și fără ceremonie moștenitorului – Charles, fost Prinț de Wales, scrie BBC.

Există, totuși, o  serie de pași practici – și tradiționali – care trebuie parcurși pentru a fi încoronat rege.

Unul dintre primele acte ale noului monarh britanic este este să decidă dacă va domni Regele Carol al III-lea sau să va lua un alt nume.  Charles a putut alege dintre oricare dintre cele patru nume ale sale – Charles Philip Arthur George. A ales Charles al III-lea.

De asemenea, va exista un nou titlu pentru soția lui Charles, al cărei titlu complet va fi Queen Consort – consort este termenul folosit pentru soția monarhului.

Charles, regele Marii Britanii – ceremoniile formale care urmează

În primele 24 de ore după moartea mamei sale, Charles va fi proclamat oficial rege. Acest lucru se întâmplă la Palatul St James din Londra, în fața unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare.

Acest consiliu este format din membri ai Consiliului Privat – un grup de foști și actuali parlamentari, din câțiva înalți  funcționari publici, înalți comisari ai Commonwealth-ului și primarul Londrei.

La întâlnirea Consiliului, moartea Reginei Elisabeta va fi anunțată de către Lordul Președinte al Consiliului Privat, iar o proclamație va fi citită cu voce tare.

Formularea proclamației se poate schimba, dar în mod tradițional a fost vorba despre o serie de rugăciuni și angajamente, lăudând monarhul anterior și promițând sprijin pentru cel nou.

Această proclamație va fi apoi apoi semnată de o serie de personalități de rang înalt, printre care prim-ministrul, Arhiepiscopul de Canterbury și Lordul Cancelar.

Charles, noul rege – Încoronarea

Punctul culminant simbolic va fi încoronarea, când noul rege  este încoronat oficial.

În ultimii 900 de ani, încoronarea a avut loc în Westminster Abbey – William Cuceritorul a fost primul monarh care a fost încoronat acolo, iar Charles va fi al 40-lea.

Este un serviciu religios anglican, desfășurat de Arhiepiscopul de Canterbury. La punctul culminant al ceremoniei, el va așeza pe capul lui Carol Coroana Sfântului Eduard – o coroană din aur solid, datând din 1661. Aceasta este piesa centrală a Bijuteriilor Coroanei de la Turnul Londrei și este purtată de monarh doar în momentul încoronării Cântărește 2,23 kg.

Cookies