„Chapeau, Clotildo!” Primărița anunță o investiție în blocuri pentru tineri în Sectorul 1 din București și stârnește un val de comentarii

12 ian. 2023
352 Afișari
„Chapeau, Clotildo!” Primărița anunță o investiție în blocuri pentru tineri în Sectorul 1 din București și stârnește un val de comentarii
„Chapeau, Clotildo!” Primărița anunță o investiție în blocuri pentru tineri în Sectorul 1 din București și stârnește un val de comentarii. Imagine simbol: Pexels

Primarul Sectorului 1 anunță o nouă investiție care a fost aprobată. Clotilde Armand aduce la cunoștință locuitorilor din Sectorul 1 un proiect în valoare de 165,5 milioane de lei. Anunțul a stârnit un val de comentarii pe Facebook.

Investiții de milioane în Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță cu entuziasm, pe Facebook, un proiect care va fi finanțat de către Ministerul Dezvoltării. Capitala se va bucura de 11 blocuri de locuințe pentru tineri, având un total de 366 de apartamente (122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere și 61 de apartamente cu trei camere). Blocurile vor fi construite pe strada Odăi, nr. 3-5, Sectorul 1. În planul lucrării se promit și locuri amenajate special pentru copii, spații verzi, 400 de locuri de parcare, alături de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Imobilele vor avea eticheta zNEB, conceptul ce are ca scop consumul redus de energie, aceasta venind din surse regenerabile. Terasele apartamentelor vor avea mai multe întrebuințări, printre care și instalarea de panouri fotovoltaice în sistem on-grind. Aceste panouri se vor conecta la rețeaua publică, iar surplusul energetic va fi redirecționat către Sistemul Energetic Național.

Clotilde Armand se gândește la utilizarea acestor locuințe cât mai benefic pentru societate. A declarat că imobilele vor fi destinate comunităților vulnerabile și neglijate (în special pentru tineri), dar și pentru specialiștii în educație și sănătate.

Clotilde se entuziasmează, oamenii comentează

Uitându-ne printre comentariile postării publicate de Primarul Sectorului 1, nemulțumirea oamenilor este în floare. Ei contestă decizia grupării a două comunități diferite în aceleași blocuri, unde Clotilde Armand raportează cererile pentru locuințe la situația de la nivel local:

„Aceste locuințe sunt destinate tinerilor din comunitățile marginalizate și grupurile vulnerabile și pentru specialiștii în sănătate și educație.”

Stai, stai să mă reculeg…

Aaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaa

Să vezi câți medici și profesori se vor aglomera într-un nou cartier dormitor alături de „marginalizați”. Iar dintre cei suficient de „specialiști” să intre în schemă, să cronometrăm în cât timp fug după ce încep să li se prelingă excremente pe geamuri sau or să-i țină manelele treji noaptea.

Și uite așa construim ghetouri. Pe banii altora, desigur. Adică ai ălora care se chinuie să-și plătească rate, să economisescă, să construiască, toate într-un mediu de taxare debilitantă și inflație galopantă.

Chapeau, clotildo! Ce mă întristează cel mai mult sunt focile debile și aplauzele lor tembele de p-aici.”, transmite un internaut în comentarii.

Alte nemulțumiri ale oamenilor:

  • „O inițiativă bună, însă experiența altor țări a arătat că dacă se grupează în comunități, se creează o segregare și se perpetuează mentalități ce nu îi ajută. De exemplu Scoția a dărâmat astfel de locuri unde grupurile defavorizate trăiau împreună și i-au relocat aleatoriu în alte zone astfel încât să fie integrați în societate cu adevărat. Și așa au rezolvat 2 probleme.”
  • „Felicitări Clotilde Armand !
    Problema cu tinerii din comunitățile marginalizate și grupurile vulnerabile e că nu sunt tocmai cei mai grijulii cu bunurile publice.
    Sperăm să nu își bată joc și să nu strice ceea ce vor primi!”

Cookies