CGMB vrea să lichideze două companii municipale şi să înceapă intrarea în insolvenţă a încă uneia

28 iul. 2021
238 Afișari
CGMB vrea să lichideze două companii municipale şi să înceapă intrarea în insolvenţă a încă uneia
CGMB vrea să lichideze două companii municipale

Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) vrea să lichideze două companii municipale şi să înceapă intrarea în insolvenţă a încă uneia. Decizia se va lua în cadrul ședinței de luni, 2 august.

CGMB vrea să lichideze două companii municipale. În acest sens, dpuă proiecte de hotărâre privind lichidarea companiilor municipale Cimitire Bucureşti SA şi Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA vor fi dezbătute în şedinţa de la începutul săptămânii viitoare. Un al treilea proiect de hotărâre vizează demararea procedurii de insolvenţă pentru coompania Pază şi Securitate Bucureşti SA.

CGMB vrea să lichideze două companii municipale

Astfel, în calitate de acţionar majoritar al companiilor municipale Cimitire Bucureşti SA şi Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA, CGMB poate aproba dizolvarea şi lichidarea acestor societăţi.

Ulterior aprobării dizolvării societăţilor în Adunările Generale ale Acţionarilor, Consiliile de Administraţie selectează lichidatorii.

Vă recomandăm și: Salariații Companiei Consolidări din București nu și-au mai luat salariile din decembrie. „Protestul foamei” în plină strădă. Reacția Primăriei Capitalei

Ambele companii sunt pe pierdere

Compania Municipală Cimitire Bucureşti (CMCB) SA nu a înregistrat venituri în 2018, iar în exerciţiile financiare 2018, 2019, 2020 a avut o pierdere cumulată de 19.837.846 de lei. Fondul de salarii în 2020 a fost de 8.049.052 de lei. În acelaşi timp, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU) a executat în 2020 cheltuieli de personal de 21.329.000 de lei şi cheltuieli bugetare totale de 46.432.000 de lei. Cheltuielile cu salariile au o pondere de 47% din capitalul social al CMCB, constituit din fonduri publice.

De cealaltă parte, Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA nu a reuşit să îndeplinească suficiente contracte din domeniul de activitate, care este unul dintre cele mai dezvoltate din Capitală, dovada fiind situaţiile financiare la finalul tuturor anilor de la înfiinţarea societăţii, ce reflectă pierderi (circa 1,4 milioane de lei în 2018, aproximativ 4 milioane de lei în 2019 şi circa 357.000 de lei în 2020).

Nicușor Dan a vorbit, în luna februarie, despre desființarea companiilor municipale create în timpul administrației Firea. Se pare, totuși, că închiderea lor este mai problematică decât pare la prima vedere. El a precizat că aceste companii care sunt pe pierderi nu pot fi închise până nu sunt achitate datoriile.

Cookies