ARHIVA B365

CGMB a votat: Se organizează referendum pentru eutanasierea câinilor vagabonzi

Întrebarea care va fi adresată la referendumul local va fi următoarea: „Sunteți de acord cu eutanasiera câinilor fără deținător capturați pe domeniul public al Municipiului București, neadoptați în termenul prevăzut de lege? Da, sau nu?” – a spus Sorin Oprescu. Termenul legal este de șapte zile de la prinderea câinilor, conform primarului general. 

Referendumul se va organiza pe 6 octombrie și va costa șase milioane de lei, bani ce vor veni din fondul de rezervă al Primăriei Municipiului București. Ședința de îndată a Consiliului General, convocată de Sorin Oprescu, a început cu 30 de minute întârziere, iar la ședință au fost prezenți 47 de consilieri. 

„Banii pentru referendum vor fi din fondul de rezervă al primăriei. Noi am estimat că va costa 4,9 milioane de lei, este o sumă mai mare, ca să nu stăm să bâlbăim. Suma care rămâne nefolosită se va întoarce înapoi la buget”, a precizat Oprescu.

La momentul votului din Consiliul General, grupul PDL părăsise sala, ca urmare a deciziei majorității de a nu introduce pe buletinul de vot și o întrebare referitoare la demisia primarului general Sorin Oprescu. Consilierul PDL Lucian Iliescu a propus un amendament la proiectul privind referendumul, cerând să fie introdusă pe buletinul de vot și o a doua intrebare, privind demiterea Primarului General Sorin Oprescu, la care cetățenii să aleagă să răspundă „da” sau „nu”.

Referendumul are ca scop determinarea Parlamentului să modifice legea privind eutanasierea câinilor maidanezi în conformitate cu dorința bucureștenilor, conform unui anunț făcut marți de Primarul general. Totuși, exista posibilitatea ca o lege privind eutanasierea să fie aprobată chiar săptămâna viitoare de aleșii țării, caz în care referendumul nu ar mai avea utilitate. Referitor la acest aspect, Oprescu a declarat vineri că va supune din nou votului CG dacă va mai avea sau nu loc referendumul, dar că, referendumul reprezintă o idee foarte bună pentru că este consultată voința populară.

Propunerea referendumului a venit de la edilul-șef al Capitalei după ce luni, 2 septembrie, un copil de 4 ani a murit sfâșiat de o haită de maidanezi sub ochii fratelui său de 6 ani. Micuții intraseră pe o proprietate privată neîngrădită din apropiere de Parcul Tei, unde maidanezii erau hrăniți.

Sondaj de ultimă oră: Câți dintre bucuresteni sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor . 

Oprescu la ședința CGMB: „Eu o să ajung în Rai!”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button