CGMB a votat. Polițiștii Locali vor putea confisca pătrunjelul vândut la colt de stradă. Au fost majorate și amenzile primite de vânzătorii ambulanți

31 mart. 2023
277 Afișari
CGMB a votat. Polițiștii Locali vor putea confisca pătrunjelul vândut la colt de stradă. Au fost majorate și amenzile primite de vânzătorii ambulanți
CGMB a votat. Polițiștii Locali vor putea confisca pătrunjelul vândut la colt de stradă. Au fost majorate și amenzile primite de vânzătorii ambulanți | Sursă foto: Facebook-Poliția Locală Sector 2

Polițiștii Locali va putea confisca bunurile pe care le vând în mod ilegal comercianții ambulanți neautorizați în Capitală. Hotărârea a fost aprobată joi 30 martie 2023, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Polițiștii Locali vor putea confisca produsele vândute la colt de stradă

În ultimul timp, străzile orașului s-au umplut de comercianți ambulanți care vând la marginea drumului fel de fel de la haine, legume, flori și multe alte obiecte.

Deoarece nu exista nici un mod prin care primăriile de sector să poată scăpa pe persoanele care transformă trotuarele în magazine, CGMB a aprobat în ședința de ieri un nou proiect, conform HotNews.ro.

Astfel că, polițiștii locali din București vor putea să confiște bunurile pe care le vând în mod ilegali diverse persoane la trotuar. Pe lângă asta, amenzile date vânzătorilor ambulanți au crescut, fiind cuprinse între:

  • 1.000 și 2.000 lei pentru persoane fizice
  • 3.000-5.000 lei pentru persoane juridice.

Acest proiect a fost inițiat de către consilierul USR Nicorel Nicorescu. În ceea ce privește amenzile majorate, acestea au fost majorate printr-un amendament ce a fost inițiat de către Răzvan Socolovici din cadrul PNL.

În activitatea zilnică, polițiștii locali din cadrul DGPLCMB se confruntă frecvent cu fenomenul vânzătorilor ambulanți, mai ales în principalele intersecții, care oferă spre comercializare diverse bunuri, fără a respecta procedura de autorizare prevăzută de lege, motiv pentru care apreciem că măsura confiscării bunurilor comercializate în mod ilicit de către vânzătorii ambulanți neautorizați are un efect preventiv superior simplei aplicări a unei amenzi contravenționale, de cele mai multe ori neplătită de către persoana sancționată, cu atât mai mult cu cât multe dintre bunurile oferite spre vânzare în mod neautorizat pot pune în pericol sănătatea populației :alimente ambalate, produse, se arată în referatul de aprobare semnat de inițiator.

În București, este interzisă comercializarea oricăror produse fără autorizație, indiferent dacă sunt produse alimentare sau nu.

Cookies