CGMB a respins RECTIFICAREA BUGETARĂ. Care a fost motivul

de:
19 oct. 2018
1 Afișari
CGMB a respins RECTIFICAREA BUGETARĂ. Care a fost motivul

Proiectul de hotărâre a fost respins. PNL, USR şi PMP au votat împotrivă.

La fel ca în alte şedinţe CGMB în care este dezbătută o rectificare bugetară, consilierul general PSD Anca Florea a citit un amendament la proiect, în ritm rapid, fără să existe posibilitatea de a urmări modificările propuse pe proiect. Unii consilieri generali au părăsit sala de şedinţe.

„Vă daţi seama că nimeni nu a înţeles nimic din ce s-a citit. Acest stil de a aduce amendamente este o mascaradă. Întrebăm pe orcine din acest consiliu ce a spus doamna Florea şi nu o să ştie să spună”, a atras atenţia şi consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

Amendamentul Ancăi Florea a fost, însă, respins.

Potrivit expunerii de motive ale proiectului, „unele instituţii solicită rectificarea bugetelor în sensul diminuării alocaţiilor/subvenţiilor de la bugetul local”. Întrucât nu mai au cum să folosească fondurile alocate până la sfârşitul anului, banii ar trebui redistribuiţi la alte instituţii.

Conform proiectului, Administraţia Străzilor a cerut o diminuare a bugetului cu 153,7 milioane de lei, în timp ce Administraţia Spitalelor a solicitat o scădere a bugetului de 47,8 milioane de lei.

Mai multe teatre au solicitat şi ele scăderi la bugetele pe anul acesta, precum Teatrul Odeon, Teatrul Ţăndărică sau Nottara.

În acelaşi timp, CREART a vrut o suplimentare de buget cu 464.000 de lei.

De asemenea, peste 70 de milioane de lei vor merge la domeniul Cultură, recreere şi religie, la instituţii precum muzee sau lăcaşuri de cult.

Primăria Capitalei a transmis miercuri un comunicat de presă prin care a explicat că prin rectificarea bugetară se propune de fapt o redistribuire a banilor, iar bugetul nu creşte şi nici nu se dminuează, întrucât sunt bani pe care unele instituţii îi vor putea cheltui până la sfârşitul anului.

„Prin proiectul de rectificare bugetară nu se alocă niciun ban pentru lăcăşurile de cult sau pentru activităţi recreative. (…) Mai mult, prin acest proiect se propune, de fapt, o redistribuire a sumelor aprobate în bugetele instituţiilor subordonate, bugetul Municipiului Bucureşti nu se diminuează şi nici nu creşte, nici la venituri, nici la cheltuieli. În fapt, se disponibilizează o parte din sumele previzionate la începutul anului bugetar pentru anumite proiecte, sume care, din motive obiective, nu vor mai putea fi cheltuite până la sfârşitul anului”, susţine municipalitatea.

Reprezentanţii primăriei explică, de asemenea, că banii au fost redistribuiţi mai ales pentru plata unor obligaţii, precum compensaţia la transportul în comun în valoare de 200 de milioane de lei, finanţarea subvenţiei la apă caldă şi căldură, plata în avans a gazelor naturale pentru iarnă în valoare de 351 de milioane lei, plata parţială a achiziţiei Parcului Verdi în valoare de 52 de milioane de lei şi finanţarea granturilor pentru unităţile de învăţământ, în valoare de 32,8 milioane lei.

În ceea ce priveşte suma de 70 de milioane de lei pentru cultură, recreere şi religie, PMB precizează că aceşti bani reprezintă credite de angajament pentru obiectivul de investiţii Consolidare imobil Teatrul Mic, iar despre suplimentarea bugetului Creart primăria arată că se majorează de fapt în urma sponsorizărilor primite în ultima perioadă, pentru că, potrivit legii, şi aceste sume de bani se includ în buget după încasare.

Cookies