CGMB a aprobat realizarea studiului de fezabilitate pentru linia de tramvai dintre Pantelimon și Pipera. „Mii de oameni vor putea să își lase mașina acasă”

31 oct. 2022
3975 afișări
CGMB a aprobat realizarea studiului de fezabilitate pentru linia de tramvai dintre Pantelimon și Pipera. „Mii de oameni vor putea să își lase mașina acasă”
CGMB a aprobat realizarea studiului de fezabilitate pentru linia de tramvai dintre Pantelimon și Pipera. „Mii de oameni vor putea să își lase mașina acasă” / Sursă foto: Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că a fost făcut încă un pas pentru realizarea liniei de tramvai care să lege cartierele Pipera și Pantelimon. În cadrul ședinței de astăzi a CGMB a fost semnat un protocol de colaborare între PMB și PS2 pentru realizarea acestui proiect.

A fost aprobată realizarea studiului de fezabilitate pentru linia de tramvai dintre Pantelimon și Pipera

În cadrul ședinței de luni, 31 octombrie 2022, Consiliul General al Municipiului București a aprobat cererea Primăriei Sectorului 2 în ceea ce privește elaborarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect de infrastructură.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a transmis că această linie de tramvai urmează să lege cartierele-dormitor Pantelimon și Titan, de cartierul de business al Capitalei, Pipera.

Asta înseamnă că se va putea ajunge în 30 de minute, fără mașină, fără poluare de acasă la muncă și de la muncă acasă, declară Radu Mihaiu.

Când va fi gata studiul de fezabilitate

Edilul Sectorului 2 a anunțat că își dorește ca studiul de fezabilitate, pentru care a fost primită astăzi aprobarea, să fie gata până în anul 2023.

Radu Mihaiu speră ca până în anul 2024 să fie deja începute lucrările la acest obiectiv.

Știu că bucureștenii au o imagine proastă despre tramvai, pentru că au văzut prea multe tramvaie vechi și prea multe șine neîntreținute. Acesta însă va fi un traseu modern, pe modelul liniei 41, de metrou ușor. 12,2 km de linie de tramvai nouă, pe lângă linia existentă, care va fi modernizată, transmite Radu Mihaiu.

Linia de tramvai pe care Primăria Sectorului 2 își dorește să o realizeze ar permite oamenilor să ajungă mult mai rapid la muncă și ar ajuta la fluidizarea traficului din București.

Mii de oameni ar putea astfel să meargă cu transportul public de suprafață în detrimentul mașinii personale. Astfel aceștia ar scăpa de traficul intens din oraș.

Cookies