ARHIVA B365

CGMB a aprobat o nouă rectificare BUGETARĂ: Bani mai puţini la Administraţia Străzilor, AFI şi ALPAB

„Suntem la a şaptea rectificare bugetară. Acum PMB nu are o strategie, avem o dovadă de mare incompetenţă având în vedere că în 23 august am avut o rectificare bugetară şi acum avem o altă rectificare bugetară”, a criticat consilierul general Roxana Wring proiectul de hotărâre.

Au fost introduse în noul proiect de rectificare bugetară sumele pentru implementarea proiectului de wi-fi gratuit în Bucureşti, respectiv 1 milion de lei şi a fost suplimentat bugetul pentru realizarea celor patru trasee de biciclete din Capitală, cu suma totală de 22 de milioane de lei.

Va fi suplimentat bugetul şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASMB), care solicită Primăriei Capitalei încă 8 milioane de lei, la fel şi la PROEDUS, care cere încă 12 milioane de lei.

În schimb, este redus bugetul la Administraţia Fondului Imobiliar cu 10 milioane de lei. Sunt luaţi bani şi de la Administraţia Străzilor, unde recent au fost loc proteste ale angajaţilor, provocate de faptul că echipamentele lor vor fi închiriate celorlalte instituţii din subordinea municipalităţii, dar şi pentru că li s-a spus că trebuie să-şi dea demisia pentru a fi angajaţi în companiile municipale, fără să aibă aceleaşi drepturi şi fără ca măcar să aibă certitudinea că va ocupa acel post. Astfel, se diminuează bugetul cu 40 de milioane de lei, iar 3,5 milioane de lei sunt scăzuţi din fondul de salarii.

Primăria vrea să reducă bugetul şi la Administraţia Cimitirelor, cu 2 milioane de lei şi cu 26,6 milioane de lei la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), inclusiv în ceea ce priveşte cheltuielile de personal, dar şi proiectele de reparaţii la barajul Tei, la podul din Parcul Tineretului şi la lucrările la instalaţia de alimentare cu apă din Parcul Cişmigiu.

Aceasta este a doua rectificare bugetară propusă în doar două săptămâni, după cea din 23 august.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button