CGMB a aprobat majorările de capital la companiile municipale. Cine primește cel mai mult

de:
26 sept. 2018
0 Afișari
CGMB a aprobat majorările de capital la companiile municipale. Cine primește cel mai mult

Proiectele au fost aprobate prin voturile majorităţii PSD – ALDE. USR şi PNL au votat împotrivă.

Trei dintre companiile municipale vor avea, astfel, capitalul social majorat. Este vorba despre Compania Municipală Publicitate şi Afişaj SA, Compania Parking Bucureşti SA şi Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA.

Compania Municipală Publicitate şi Afişaj va primi în plus 8 milioane de lei, iar potrivit notei de fundamentare ataşate procesului verbal al şedinţei AGA a societăţii, banii sunt necesari pentru achiziţionarea a 100 de panouri tip black lit pentru promovarea serviciilor, evenimentelor şi activităţilor instituţiilor din subordinea Primăriei Capitalei, 20 de coloane publicitare care să fie montate în apropierea instituţiilor de artă pentru pezentarea şi informarea cetăţenilor despre evenimentele culturale din Bucureşti, 100 de panouri de afişaj pentru promovarea evenimentelor care să fie montate în punctele importante din Capitală, în cartiere etc., în încercarea de a evita lipirea pe stâlpi, pe faţadele clădirilor sau pe vitrine a afişelor de publicitate, 20 de suporţi publicitari pentru proiecte speciale (prisme cu trei sau patru feţe), precum şi pentru serviciile de proiectare, avizare şi autorizare a suporturilor publicitare.

Compania Municipală Publicitate şi Afişaj SA a avut, la înfiinţare, un capital social de 120.000 de lei, care a fost majorat ulterior până la 10,2 milioane de lei.

În acelaşi timp, capitalul social al Companiei Municipale Parking SA va fi majorat cu 150 de milioane de lei, având în final un capital social de 174 de milioane de lei.

Conform proiectului de hotărâre, banii ar fi necesari pentru achiziţionarea unor terenuri şi pentru construirea a patru parcări park&ride, fiecare cu aproximativ 500 de locuri, un loc de parcare fiind estimat la 56.400 de lei. Nu se precizează locaţia terenului.

În ceea ce priveşte Compania Municipală Imobiliară, capitalul social al acesteia va fi majorat cu 190 de milioane de lei, urmând să ajungă la un capital social de aproximativ 250 de milioane de lei. Potrivit proiectului de hotărâre, Compania Municipală va achiziţiona mai multe imobile pentru amenajarea unor clinici medicale pentru diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor oncologice, pentru realizarea a patru centre medicale ambulatorii. pentru amenajarea unor cămine de bătrâni şi pentru 100 de apartamente. Ulterior, Compania municipală le va închiria Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB).

Consilierii generali USR au sesizat miercuri Curtea de Conturi şi Consiliul Concurenţei, solicitând să facă verificări cu privire la modul în care Primăria Capitalei a împrumutat cu bani de la buget companiile municipale înfiinţate anul trecut, modul în care a fost majorat capitalul social la fiecare companie şi felul în care au fost cheltuiţi banii de către aceste companii municipale. În 28 septembrie anul trecut, CGMB a aprobat în şedinţă acordarea de împrumuturi pentru companiile municipale în valoare totală de aproximativ 130 de milioane de lei. Atunci, grupurile USR şi PNL au votat împotrivă.

Cookies