CGMB a aprobat înfiinţarea a zece societăţi ale Primăriei Capitalei din 21 în TOTAL. VEZI LISTA

de:
12 apr. 2017
0 Afișari
CGMB a aprobat înfiinţarea a zece societăţi ale Primăriei Capitalei din 21 în TOTAL. VEZI LISTA

Consilierii generali au aprobat, marţi, înfiinţarea următoarelor firme:

– Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA

– Compania Municipală Sport Pentru Toţi SA

– Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA

– Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA

– Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti SA

– Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA

– Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA

– Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA

– Compania Municipală Protecţie Civică şi Voluntariat Bucureşti SA

– Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a criticat, la începutul şedinţei de consiliu, faptul că unii dintre consilieri s-au declarat împotriva înfiinţării societăţilor comerciale.

„Câţi dintre oamenii de afaceri care au obţinut profituri uriaşe de pe urma contractelor încheiate de către Primăria Capitalei au venit în faţa dumneavoastră să vă explice care este componenţa tarifului plătit de bucureştean? Să spună: Păi am introdus foarte mare profit pentru noi, firmă privată. Aceasta este diferenţa dintre a conduce cu regii şi administraţii şi de a merge pe sistemul european cu societăţi pe acţiuni sută la sută ale municipalităţii. Eu asta înţeleg, că dumneavoastră nu vreţi să aveţi control în legătură cu eficienţa activităţii şi serviciilor publice”, a declarat Gabrierla Firea, citată de News.ro.

Gabriela Firea le-a cerut consilierilor să-i fie alături „pentru un model nou de administraţie”.

„Fiţi alături de mine pentru un model nou de administraţie, un model care s-a dovedit a fi de succes în Europa şi care nu mai ţine partea unui număr de afacerişti care s-au îmbogăţit. Să zică mulţumesc şi să ne lase în pace cu problemele noastre. Diferenţa uriaşă este aceasta: în tarifele suportate de populaţie, aceşti antrenopori au pus ani de zile un profit foarte mare. Societăţile dumneavoastră, ale consiliului, nu îşi vor adăuga profit care să fie plătit de bucureşteni. Pentru că ele doar vor realiza aceste activităţi la o calitate cât mai mare, la un tarif cât mai mic”, a adăugat Firea.

Edilul a mai spus că înfiinţarea societăţilor comerciale ale municipalităţii va fi în folosul bucureştenilor, întrucât „nu facem nimic pe stilul vechi”.

Consilierii generali au aprobat, în şedinţa de consiliu din 29 martie, înfiinţarea firmelor:

– Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA

– Compania Municipală Energetică Bucureşti SA

– Compania Municipală Consolidări SA

– Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA

– Compania Municipală Parking Bucureşti SA

– Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA

– Compania Municipală Medicală Bucureşti SA

– Compania Municipală Turistică Bucureşti SA

– Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA

– Compania Municipală Agrement Bucureşti SA.

De asemenea, proiectul privind înfiinţarea Trustului de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA a fost aprobat în şedinţa CGMB din 30 ianuarie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara, într-o şedinţă anterioară, că cele 21 de societăţi comerciale pe acţiuni pe care municipalitatea le înfiinţează vor face parte dintr-un holding al Capitalei, „Bucureşti – Capitală europeană”.

Consilierii din partea PNL şi USR au votat împotriva înfiinţării societăţilor atât la şedinţa de consiliu precedentă, cât şi la şedinţa de marţi. Primarul Capitalei a declarat, în şedinţa anterioară, că cei care votează împotriva înfiinţării firmelor susţin corupţia şi birocraţia din administraţie.

Cele 21 de firme ale Primăriei Capitalei vor avea ca unic acţionar Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Acestea vor avea ca activităţi dispecerizarea transportului de persoane în regim de taxi, producerea şi furnizarea energiei electrice şi termice, iluminatul public, administrarea şi dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti, servicii în tehnologia informaţiilor, promovarea Bucureştiului ca destinaţie turistică, administrarea parcurilor şi grădinilor publice, administrarea spaţiilor publicitare, întreţinerea arborilor situaţi pe spaţiile verzi publice din Capitală, paza obiectivelor care aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti, consolidarea clădirilor cu risc seismic, coordonarea şi consultanţa proiectelor de infrastructură mare ale Capitalei, gestionarea fondul imobiliar al oraşului, administrarea drumurilor, administrarea parcărilor publice, managementul sistemelor integrate de trafic, precum şi activităţi de voluntariat, construcţia de locuinţe sociale şi activităţi de dezinsecţie şi deratizare.

Cookies