CGMB a aprobat construirea unui ansamblu de birouri peste un monument istoric din centrul Capitalei

de:
27 mart. 2014
1 Afișari
CGMB a aprobat construirea unui ansamblu de birouri peste un monument istoric din centrul Capitalei

SC Rubin Gold SRL a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal care prevede construirea unui imobil cu zece etaje, în zonă construită protejată și pe un teren unde se regăsesc și două clădiri cu statut de monument istoric (pe str. Mihail Eminescu, nr 27 si pe Calea Dorobanti, nr. 16). Mai exact, terenul pe care se vor ridica imobilele se află între străzile Mihai Eminescu, Calea Dorobanţilor şi Ernest Broşteanu, peste drum de clădirea ASE Bucureşti.

Noul imobil va adăposti birouri şi locuinţe. Primele două nivele ale construcţiilor vor fi dedicate comerţului, aici fiind prevăzute spaţii comerciale.

Imobilul va cuprinde trei corpuri: baza generală cu o înălțime de 13 metri (aprox.3-4 etaje), și două corpuri care ies din această bază, respectiv corpul de Vest format din două volume tip bară, paralele, unul spre str. Mihai Eminescu (41,5 metri) și unul spre str. General Ernest Broșteanu (45 metri – aprox. 10 etaje), și corpul de Vest (aprox. 6 etaje) care iese în consolă peste clădirea monument istoric de pe strada Mihai Eminescu nr.27. Practic o parte din uriașul ansamblu de clădiri va „încăleca” practic imobilul cu statut de monument istoric.

De asemenea, noul imobil „se va desfășura până la clădirea monument istoric de pe str. Mihai Eminescu nr.27 și se va alipi calcanelor existente”.

Potrivit proiectantului, cele două clădiri monument istoric vor fi integrate în proiect şi urmează a fi restaurate, pentru a putea fi pusă în evidenţă valoarea lor arhitecturală. În plus, se va crea un acces pietonal direct între strada Ernest Broşteanu şi Mihai Eminescu, astfel pietonii nu vor mai fi nevoiţi să ocolească prin Calea Dorobanţilor.

PUZ-ul a obținut deja avizele de la Direcția de Urbanism și de la Comisia de Circulație a Primăriei Capitalei, dar și de la Ministerul Culturii și Cultelor. 

Cookies