CGMB a adoptat bugetele a 18 companii municipale, totalizând circa un miliard de lei

de:
27 iun. 2019
0 Afișari
CGMB a adoptat bugetele a 18 companii municipale, totalizând circa un miliard de lei

CGMB a respins însă un proiect privind bugetul Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA.

Bugetele celor 19 companii municipale au fost supuse din nou votului miercuri, după ce în şedinţa din 30 mai au fost respinse.

Dintre cele 18 companii ale căror bugete s-au aprobat, cele mai importante bugete urmează să le aibă: Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje (343,6 milioane lei), Compania Municipală Consolidări (214,7 milioane lei) şi Compania Managementul Traficului (100,9 milioane lei).

După ședință, consilierul USR Ana Ciceală a acuzat că votul a fost decis cu ajutorul consilierilor PMP, care doar mimează opoziția.

„BREAKING: CEI TREI CONSILIERI PMP I-AU ASIGURAT AZI GABRIELEI FIREA CELE 3 VOTURI NECESARE PENTRU CELE 200 MILIOANE EURO ACORDATE IN PLUS COMPANIILOR MUNICIPALE ILEGALE. Domnii Militaru, Ionescu si Florescu. 3 din 4 de la PMP!

Cum comentati, domnule Traian Băsescu? Mai susțineti cumva ca PMP face opozitie in Consiliul General?

Fără votul fiecăruia din cei trei consilieri generali PMP aceste bugete suplimentare prăduitoare NU ar fi fost adoptate.

200 milioane de euro banii bucurestenilor, care se vor duce pe apa sâmbetei sifonatoare a PSD-ALDE-PMP!”, a scris Ana Ciceală pe Facebook, după ședință.

Ea ceruse și în timpul ședinței ca bugetele să nu fie votate.

„Nu votaţi aceste bugete, fiindcă, de fapt, le daţi unor companii înfiinţate ilegal, care vor fi desfiinţate şi de la Registrul Comerţului (…) şi îi expuneţi pe oamenii care lucrează la aceste companii (…) în situaţia foarte neplăcută să răspundă la un moment dat (…) şi pe doamna primar general care a semnat expunerile de motive la aceste proiecte să fie anchetaţi de organele de anchetă penală. Nu votaţi aceste proiecte, pentru că vă expuneţi şi pe dumneavoastră în situaţia aceasta”, a spus Ana Maria Ciceală, consilier general USR, înainte de votul pe aceste proiecte.

În replică, Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei, a susţinut că Ciceală nu este jurist şi că Secţia a VI-a civilă a Tribunalului Municipiului Bucureşti, într-un dosar, acum o lună şi jumătate, menţionează că susţinerea conform căreia anularea hotărârii de Consiliu General ar avea efecte asupra existenţei sau funcţionarii curente este neîntemeiată, vorbindu-se de una dintre companii.

„E o hotărâre de primă instanţă, nu e definitivă, iar celelalte 19 pe acelaşi subiect au fost câştigate de noi. (…) Am făcut recurs la aceasta. (…) Celelalte 19 hotărâri pe aceeaşi speţă spun cu totul altceva. Aceste dosare nu vizau nulitatea societăţilor”, i-a răspuns Ciceală.

Potrivit lui Bădulescu, Curtea de Apel Bucureşti e „ostilă” hotărârilor date de CGMB. „Reprezentanţii dumneavoastră, cei care i-au furat partidul lui Nicuşor Dan, sunt mână în mână cu judecători de la Curtea de Apel Bucureşti. (…) Nu mai ne spuneţi ce avem de făcut!”, i-a transmis Bădulescu lui Ciceală.

Cookies