CGMB a actualizat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea a zece imobile cu risc seismic

de:
11 mart. 2019
1 Afișari
CGMB a actualizat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea a zece imobile cu risc seismic

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, luni, o serie de proiecte de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi lucrărilor pentru zece imobile incluse în Programul de Consolidare şi aflate în diverse stadii de execuţie.

Tot astăzi, consilierii generali au aprobat şi transmiterea în administrare şi gestionarea a 45 de locuinţe de necesitate de la Administraţia Fondului Imobiliar la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, locuinţe care vor fi utilizate pentru relocarea proprietarilor din imobilele supuse lucrărilor de consolidare.

„Continuăm ambiţiosul program de consolidare a clădirilor cu risc seismic şi în acest sens propunem Consiliului General, spre aprobare, un număr de zece hotărâri privitoare la tot atâtea imobile pentru care au fost reactualizati indicatorii tehnico-economici în vederea consolidării, precum şi un proiect de hotărâre privind trecerea unui număr de 45 de unităţi locative din administrarea Adiministratiei Fondului Imobiliar, în cea a Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu risc seismic, care să le utilizeze că locuinţe de necesitate”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, cele zece imobile incluse în programul de consolidare pentru care s-au actualizat indicatorii tehnico-economici sunt situate la următoarele adrese: Stradă Ştirbei Vodă nr. 20, Stradă Blănari, nr. 2, Stradă Blănari nr. 6, Stradă Blănari nr. 8, Stradă Blănari nr 10, Stradă Biserica Enei, nr. 14, Stradă Spătarului, nr. 36, B-dul Mihail Kogălniceanu nr. 30, Stradă Vânători, nr. 17, Stradă Franceză, nr.30.

În acest moment, în Bucureşti există 349 de imobile încadrate în clasa I de
risc seismic, 361 de imobile încadrate în clasa ÎI de risc seismic şi 111
clădiri în clasa III de risc seismic.

Şi în mandatul lui Sorin Oprescu, CGMB a avizat consolidarea a două dintre clădirile de pe Strada Blănari, la acel moment, costul investiţiei fiind estimat la 1,6 milioane euro.

Cookies