CFR reintroduce trenurile Intercity. Rutele pe care bucureștenii vor putea circula cu aceste garnituri

02 dec. 2022
4591 Afișari
CFR reintroduce trenurile Intercity. Rutele pe care bucureștenii vor putea circula cu aceste garnituri
CFR reintroduce trenurile Intercity. Rutele pe care bucureștenii vor putea circula cu aceste garnituri | Sursă foto: Agerpres

CFR Călători a anunțat că urmează să reintroducă trenurile Intercity. Acestea sunt garnituri de rang superior ce nu au mai circulat de șine de aproape 10 ani.

CFR Călători anunță că va reintroduce trenurile Intercity

Trenurile Intercity au fost scoase din uz în anul 2014. Acum, la aproape 10 ani distanță, compania CFR Călători a anunțat că urmează să le reintroducă pe traseu.

Noul mers al trenurilor, ce va cuprinde și aceste garnituri, va intra in vigoare începând cu data de 12 decembrie 2022, după cum transmite ClubFeroviar.ro.

Cu toate că prețul biletelor pentru o călătorie cu aceste garnituri va fi mai mare, timpul petrecut pe drum nu va scădea neapărat. Diferența între aceste garnituri și cele obișnuite o reprezintă vagoanele modernizate ce vor exista în trenurile Intercity.

Care sunt rutele pe care vor circula aceste garnituri

Compania de transport feroviar a anunțat că inițial trenurile Intercity vor fi introduse pe trei magistrale. Iată care sunt rutele pentru care călătorii vor putea opta pentru aceste trenuri:

  • Brașov – București – Constanța : Pe această rută va circula o pereche de trenuri Intercity. Este vorba despre Intercity 581 și 582.
  • București – Suceava – Iași : Pe ruta M500 urmează să circule trenul Intercity „Ștefan cel Mare”.
  • București – Cluj Napoca : Pe această rută va circula trenul Intercity care poartă denumirea „Avram Iancu”

Primul tren Intercity din România a fost introdus în circulație în anul 1995. La acea vreme, la conducerea Ministerului Transporturilor de afla Aurel Novac. Atunci trenurile circulau pe rutele: București – Bacău – Iași, Cluj Napoca – Satu Mare și Iași – Timișoara.

Cookies