ARHIVA B365

CFR Călători va reintroduce în circulaţie 10 trenuri Săgeata Albastră

Programul de reparaţii planificate al CFR Călători este focusat pe Săgeţile Albastre.

„CFR Călători are un program de activare a unui număr cât mai mare de Săgeţi Albastre din cele 120 existente”, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei.

Din cele 120 de Săgeţi Albastre, numărul celor care se află în circulaţie este de 70. Compania intenţionează să reactiveze încă 10 până la finele anului.

„Sunt încheiate contracte de reparaţii în urma cărora numărul de Săgeţi funcţionale va creşte de la 70 cât sunt în prezent la 80, până la sfârşitul anului”, au precizat reprezentanţii CFR Călători.

Fondurile pentru reparaţii sunt asigurate din resursele companiei.

Din 2011, CFR Călători nu a mai beneficiat de resurse financiare de la Bugetul de stat pentru programe de investiţii în materialul rulant.

Mai mult, compania nu au fost considerată eligibilă nici pentru Progamul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. În aceste condiţii, şeful CFR Călători exclude posibilitatea achiziţiei de noi trenuri din bani de la buget sau din fonduri europene. În schimb, analizează alte opţiuni pentru noile investiţii.

Dan Costescu, fostul ministru al Transporturilor, declara în aprilie că CFR Călători urma să cumpere 87 de rame electrice şi 23 diesel până în 2022.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button