CFR Călători suplimentează trenurile de Sfânta Maria, în weekend. Se anunță aglomerație la munte și la mare

13 aug. 2021
117 Afișari
CFR Călători suplimentează trenurile de Sfânta Maria, în weekend. Se anunță aglomerație la munte și la mare
CFR călători suplimentează trenurile de Sfânta Maria, în weekend. Se anunță aglomerație la munte și la mare. Foto credit: Razvan-Victor Preda

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia zilei de Sfânta Maria, în acest weekend. Suplimentările sunt pentru litoral, dar și pentru cei care doresc să meargă în pelerinaje.

CFR Călători suplimentează trenurile de Sfânta Maria, în weekend, potrivit informațiilor oficiale transmise de instituție.

CFR Călători suplimentează trenurile de Sfânta Maria, în acest weekend

Sursă foto: Facebook/ CFR Călători

Astfel, CFR Călători anunță suplimentarea capacității vagoanelor în zilele de 13, 14 și 15 august, cu ocazia zilei de Sfânta Maria.

Recomandăm și: Cum primești despăgubiri pentru întârzierea trenurilor CFR

Pelerinii pot ajunge la slujbele de prăznuire a Adormirii Maicii Domnului în perioada 13 – 15 august 2021, astfel:

 • trenurile R și IR care circulă pe distanța Cluj Napoca – Gherla – Dej Călători și retur precum și trenurile cu destinația Cluj Napoca dinspre/spre Moldova și Banat vor fi suplimentate cu vagoane pentru preluarea fluxulului de călători spre/dinspre Mănăstirea Nicula de lângă Gherla și la 45 de km de Cluj Napoca.
 • trenurile CFR Călători care circulă pe liniile spre Putna și Cacica, vor fi suplimentate cu vagoane și vor avea modificări în orarul de circulație, pentru transportul pelerinilor la centrele de pelerinaj.

De asemenea, mai multe vagoane vor avea și Trenurile Soarelui, pentru călătorii care-și propun să ajungă pe litoralul românesc și care vor participa la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Marinei Române.

Recomandăm și: CFR pregătește modernizarea liniilor de cale ferată din București și împrejurimi. Licitație de zeci de milioane

Pentru a preîntâmpina epuizarea locurilor din trenuri, CFR Călători recomandă ca bilete să fie cumpărate:

 • online de pe site;
 • din aplicaţia mobilă numită „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”;
 • de la automatele de vânzare a biletelor din gări;
 • iar dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări, agențiile de voiaj CFR Călători și distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Agenții deschise în data de 15 august

Duminică, 15 august, vor fi deschise doar câteva agenții de voiaj CFR Călători, în incinta centrelor comerciale:

 • Titan,
 • Carrefour Colentina din București,
 • Iulius Mall Iași.

„Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul posibilității apariției avertizărilor meteo locale emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată.

Aceasta este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.”, a transmis CFR Călători într-un comunicat de presă.

De asemenea, se încearcă ca fiecare vagon să aibă aer condiționat, dar în condițiile în care temperaturile exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau dacă sunt deschise geamurile, instalațiile de climatizare nu vor mai putea face față.

Pasagerilor sensibili la temperaturile ridicate, și nu numai, li se recomandă următoarele:

 • să aibă cel puțin o sticlă cu apă la ei și să se hidrateze permanent;
 • să aibă tot timpul medicația necesară în caz de nevoie;
 • să alerteze imediat personalul CFR dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.
Cookies