ARHIVA B365

CFR anunță reducerea vitezei trenurilor, din cauza caniculei. Întârzieri uriașe ale trenurilor

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că miercuri, când sunt anunţate temperaturi care ar putea ajunge la 39 de grade, trenurile vor reduce viteza de circulaţie, în anumite intervale de timp, pentru desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

„Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50-55 de grade C”, au precizat reprezentanţii companiei CFR.

Miercuri, trenurile de călători şi de marfă circulă cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe oră faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate determinate.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate face revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, respectiv însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină, a precizat sursa citată.

Călătorii pot cere informaţii despre întârzierile în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la numărul de telefon 021/9521.

Judeţele Arad şi Bihor au fost avertizate cu cod roşu de caniculă, miercuri după-amiază fiind anunţate temperaturi maxime de 38-39 de grade, apropiate de recordurile absolute de temperatură ale regiunii.

În judeţele Vrancea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui şi Galaţi, aflate sub cod portocaliu, miercuri după-amiază vor fi temperaturi maxime de 37-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Bucureştiul şi judeţele Suceava, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa sunt sub avertizare cod galben de caniculă. Temperaturile în Capitală şi în cele 21 de judeţe vor atinge frecvent 35-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Valul de căldură va persista şi joi, în regiunile sudice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button