CFR a început treaba din nordul Bucureștiului cu o pauză. Lucrările de la bariera Petricani au fost amânate

03 ian. 2023
292 Afișari
CFR a început treaba din nordul Bucureștiului cu o pauză. Lucrările de la bariera Petricani au fost amânate
CFR a început treaba din nordul Bucureștiului cu o pauză. Lucrările de la bariera Petricani au fost amânate. Sursa foto: Facebook/ ProMotor

Inițial, CFR SA a anunțat că lucrările de la bariera Petricani vor începe marți, 3 ianuarie 2023. Cu toate acestea, treaba a fost amânată cu o zi, lucrările urmând să înceapă miercuri, 4 ianuarie.

Lucrările CFR de la bariera Petricani, amânate cu o zi

În această dimineață ar fi trebuit să înceapă lucrările anunțate de CFR SA la bariera Petricani din nordul Bucureștiului, dar acestea au fost amânate.

Primăria Capitalei a avizat începerea acestor lucrări abia de miercuri, iar compania de infrastructură feroviară încă așteaptă aviz din partea Poliției Rutiere, transmite clubferoviar.ro.

„Compania CFR Infrastructură va repara în zilele următoare trecerile la nivel cu linia de cale ferată la Barierele de la Petricani și Andronache. Se va reface trecerea la nivel cu linia de cale ferată București-Constanța, iar circulația rutieră urmează să fie închisă pe șoselele Petricani și Andronache. CFR anunțase că lucrările se desfășoară de marți până joi, dar se amână până se obține aprobare de la Poliția Rutieră”, potrivit informațiilor transmise de Radio România Actualități.

În zonă au fost aduse materialele de construcții, dar muncitorii nu au ajuns în această dimineață. La ora prânzului, la fața locului au fost trimiși câțiva muncitori care s-au apucat să vopsească o barieră.

Închiderea de linie și interzicerea totală a traficului rutier

Duminică, 1 ianuarie 2023, CFR SA anunța că, în intervalul 03.01.2023 – 05.01.2023, vor fi realizate lucrări de reabilitare a trecerilor la nivel cu calea ferată situate pe linia magistrală 800, Bucuresti Nord – Constanța, la km 11+035 (zona Pipera) și la km 13+951 (zona Andronache).

„Lucrările se vor realiza de SRCF București, în regie proprie, dar și cu firme de specialitate, prin închidere de linie și interzicerea totală a circulației auto prin pasaje”, transmitea CFR SA.

În ce constau aceste lucrări de reabilitare a trecerilor la nivel:

  • refacerea suprastructurii căii, prin înlocuirea traverselor defecte cu traverse de beton noi,
  • refacerea sistemului de drenare a apelor pluviale în zona TN,
  • completarea prismului de balast cu piatra spartă nouă,
  • burajul mecanizat al liniei CF cu utilaje de cale, pentru remedierea deficientelor de nivel și direcție,
  • montarea dalelor elastice noi.

„Rugăm conducătorii auto să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară, folosind rute alternative de circulație în intervalul orar aferent desfășurării lucrărilor”, spune CFR SA.

 

Cookies