CFR a impus restricţii de viteză pe calea ferată, din cauza căldurii

de:
10 iun. 2014
0 Afișari
CFR a impus restricţii de viteză pe calea ferată, din cauza căldurii

Urmare a valorilor mari de temperatura inregistrate la nivelul solului, CFR a decis limitarea vitezei de circulatie, cu 10-50 km/h, a unor trenuri – atat de calatori, cat si de marfa- aflate pe regionalele Timisoara, Brasov si Galati, din sudul tarii, scrie enational.ro.

Toate trenurile de călători circulă de marţi după-amiază cu restricţii de viteză, din cauza temperaturilor ridicate şi ar putea ajunge la destinaţii cu întârzieri între 30 şi 60 de minute, a anunţat compania CFR.

Limitările de viteză în circulaţia trenurilor au fost introduse marţi, de la ora 15.00, pe întreaga reţea feroviară, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează la nivelul solului, arată Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Anterior acestei măsuri, trenurile au circulat marţi cu restricţii de viteză doar pe secţiile de circulaţie de pe raza regionalelor de cale ferată Timişoara, Braşov şi Galaţi, în jumătatea de sud a ţării. Conform precizarilor reprezentantilor CFR, masura, necesara in perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar sa se desfasoare in conditii de siguranta, odata ce temperaturile la nivelul sinei depasessc 45 de grade Celsius, a dus la limitari de viteza pe urmatoarele tronsoane feroviare: Regionala CF Timisoara – intre statiile Timisoara Nord – Stamora Moravita (LV (limita de viteza) de 60 km/h); Regionala CF Brasov – intre statiile Teius – Razboieni (LV de 70 km/h); Regionala CF Galati – intre statiile Rm Sarat – Pufesti (LV de 70 km/h), – intre statiile Tecuci – Marasesti (LV de 70 km/h), – intre statiile Tecuci – Liesti (LV de 50 km/h), – intre statiile Pufesti – Adjud (LV de 70 km/h) si intre statiile Adjud – Comanesti (LV de 50 km/h).

„Viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă pe anumite tronsoane de cale ferată s-a redus, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul solului, cu 10-50 km/h faţă de viteza normală, începând cu ora 11.30, iar de la ora 15.00, limitările de viteză s-au introdus pe întrega reţea de cale ferată”, a precizat sursa citată.

Reprezentanţii companiei de transport feroviar au precizat că prin aplicarea acestei măsuri, obligatorie în perioadele caniculare, se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 30-40 de minute, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de peste 50-60 de minute se pot înregistra la trenurile care tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate.

Potrivit sursei citate, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 45 de grade Celsius.

„Reducerea vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată”, se mai arată în comunicatul citat.

Personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină) iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-50 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, au precizat reprezentanţii companiei CFR.

Potrivit sursei citate, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 45 de grade Celsius, iar personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.). În timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-50 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Pasagerii sunt sfătuiţi ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Cookies