Ceva nou și de mare succes în București: „Parcarea Intersecție”, unde șoferii lasă mașinile în toate direcțiile. E acolo unde Bd. Ferdinand întâlnește strada Olari

11 apr. 2024
6103 afișări
Ceva nou și de mare succes în București:
Ceva nou și de mare succes în București: "Parcarea Intersecție", unde șoferii lasă mașinile în toate direcțiile. E la intersecția Bd. Ferdinand cu strada Olari | Sursa foto: Ai parcat ca un bou București/Facebook

„Parcarea Intersecție” din București este reală și plină ochi, tocmai a trecut pe-acolo un bucureștean din comunitatea „Ai Parcat ca un Bou București” și se vede de la o poștă că nu mai e niciun loc liber:

O intersecție pe care mulți o consideră parcare – Bd. Ferdinand I cu str. Olari. Nu este ora din zi sau noapte în care să nu găsești un 🐂 parcat acolo.

Ceva nou și de mare succes în București:
Sursa foto: Ai parcat ca un bou București/Facebook

Parcarea mașinilor în mijlocul intersecției, next level în traficul din Capitală

De la parcarea pe trotuar, pe scările din fața blocului sau aproape pe mașina vecinului s-a trecut în mod fulgerător la blocarea intersecțiilor. Când un cetățean se decide să dea startul acestei mișcări ,,revoluționare”, alți 10 îi iau exemplul, o fi efectul de turmă este mai mult decât ispititor.

În astfel de situații, în mintea făptașilor probabil se trezește realizarea că trăiesc în era tehnologiei. Mașinile zburătoare trebui să apară neapărat pe piață în câteva luni pentru a lua această povară de pe umerii bucureștenilor: o parcare legală sau măcar așa, decentă.

Așadar, parcările cu pricina or fi doar modul de a-și arată nemulțumirea că întârzie apariția pe piață a mașinilor zburătoare.

Iată care sunt sancțiunile pentru o parcare ,,neglijentă”

În cazul în care un conducător auto este surprins parcând neregulamentar, acesta riscă o amendă din prima clasă de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă.

Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi, în 2024, 330 de lei, iar cea maximă 495 de lei.

Dacă un șofer e oprit neregulamentar, acesta poate să primească 4 sau 5 puncte de amendă. Adică o sancțiune cuprinsă între 660 lei și 825 lei.

Se penalizează cu 6 puncte parcarea sau staționarea autovehivulelor pe autostradă sau pe un un drum expres, desigur în locurile nemenajate.

Conducătorii auto pot să plătească amenzile pentru aceste parcări neregulamentare pe:

  • site-ul ghișeul.ro, la direcția de taxe și impozite din fiecare oraș
  • sau la casieriile Trezoreriei Române

Pentru ca șoferii să nu primească amenzi piperate se indică să lase intersecțiile, trecerile de pieton și trotuarele să mai respire puțin.

Pe același subiect:

 

Cookies