Ceva de speriat. Poliția Locală București, controale privind curățenia din Capitală. Situația poluării din București, în cifre

03 mai 2021
304 Afișari
Ceva de speriat. Poliția Locală București, controale privind curățenia din Capitală. Situația poluării din București, în cifre

Direcția de Control din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București (D.G.P.L.C.M.B) a realizat pe parcursul lunii trecute o serie de controale în toate cele șase sectoare ale Capitalei, pentru a verifica modul în care atât companiile de salubrizare, dar și cetățenii mențin curățenia în București.

Rezultatele controalelor și verificărilor au fost făcute publice pe pagina de Facebook a Poliției Locale București, fiind realizată o postare pe această temă.

Concluzia controalelor: nepăsarea și lipsa de educație a unora duc la poluarea și disconfortul persoanelor civilizate

„Tone de gunoaie aruncate pe domeniul public, terenuri virane neîmprejmuite şi insalubre, spaţii verzi neîngrijite şi aproape două sute de maşini abandonate pe străzile din Bucureşti.
Acestea sunt constatările inspectorilor Direcţiei Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B. în urma unei ample campanii de verificare a modului în care se menţine curăţenia în Bucureşti.
Acţiunea de control a debutat la mijlocul lunii martie şi, timp de o lună, echipele inspectorilor D.G.P.L.C.M.B. au acţionat în toate cele şase sectoare ale Capitalei. Concluzia: nepăsarea unor cetăţeni, lipsa de educaţie a altora, precum şi activitatea deficitară a operatorilor de salubritate sunt factori generatori de poluare a mediului şi disconfort pentru locuitorii civilizaţi.”, se arată în postarea Poliției Locale București.

Care este situația poluării din oraș, în cifre

„Cu ocazia controalelor efectuate, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au identificat:
– 125 de zone unde deşeurile erau depozitate în mod necontrolat
– 102 terenuri virane lăsate în paragină de catre proprietarii acestora care nu le-au împrejmuit şi nu le-au salubrizat
– 95 de spaţii verzi neamenajate şi năpădite de gunoaie
– 188 de maşini deteriorate, lăsate la întâmplare pe străzile Capitalei.”, acestea sunt cifrele la care au ajuns polițiștii locali în urma verificărilor realizate în ultima lună.
Controalele autorităților s-au soldat însă și cu amenzi și cu recomandări de somații pentru proprietarii autovehiculelor abandonate.
„În urma acţiunilor, inspectorii Direcţiei Control au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. 120/2010 privind normele de salubrizare în municipiul Bucureşti. De asemenea, operatorii de salubritate au fost somaţi să evacueze, de îndată, gunoaiele de pe domeniul public iar Administraţiile Domeniului Public de sector au fost notificate cu privire la necesitatea amenajării spaţiilor verzi insalubre. În ceea ce priveşte maşinile abandonate, care ocupă abuziv domeniul public, competenţele cu privire la îndepărtarea acestora revin Poliţiilor Locale de sector, cărora le-au fost comunicate autovehiculele identificate cu ocazia controalelor efectuate.”, au scris în încheiere cei de la Poliția Locală București pe pagina de Facebook a instituției.
Cookies