ESENTIAL

Cetăţeni bulgari prinşi în Bucureşti în timp ce copiau datele de pe mai multe carduri

Cetăţenii bulgari montaseră dispozitive de skimming în fanta prin care se introduce cardul în bancomate. Cu ajutorul acestor dispozitive reuşiseră să copieze datele stocate pe banda magnetică a cardurilor. De asemenea, bulgarii montaseră camere orientate spre tastatura bancomatului cu ajutorul cărora reuşeau să afle codul pin tastat de cei care veneau să retragă bani.

„În urma percheziţiei corporale efectuate asupra acestora au fost identificate dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare şi a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor pe bancomate, telefoane mobile, carduri bancare, precum şi documente de călătorie care atestă deplasările acestora în Filipine”, arată Poliţia Română într-un comunicat.

Poliţiştii au mai stabilit că, în perioada martie – septembrie 2016, bulgarii ar fi instalat dispozitive de skimming pe şase ATM-uri ale mai multor banci din România.

Potrivit poliţiei, erau folosite bancomatele din Filipine pentru retrageri deoarece în această ţară nu este folosit sistemul de citire al chip-ului electronic din card aşa cum se întâmplă cu cardurile din România.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button