ARHIVA B365

CET Govora a intrat în insolvență

Tribunalul Valcea a decis luni declararea insolventei CET Govora, administrator judiciar fiind numita firma Euro Insol, condusa de Remus Borza, potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro.

Dosarul de insolventa a fost deschis pe 29 aprilie chiar la cererea CET Govora, cel mai mare producator de energie electrica si termica din judetul Valcea, in calitate de debitor.

Potrivit informatiilor pe portalul instantelor de judecata, just.ro, creditori sunt firmele Nurvil SRL, KAUFOF Com SRL, Romelectro, Grup Feroviar Roman si Simultan SRL.

CET Govora avea si datorii de circa 200 milioane de lei catre Complexul Energetic Oltenia pentru carbunele livrat pana in 2014. In aceste conditii, anul trecut, CE Oltenia a transferat catre CET Govora exploatarile miniere Berbesti- Alunu, considerate nerentabile, afacere inclusa intr-un program de restructurare. Insa acest transfer ar fi adus o pierdere Complexului Energetic Oltenia de circa 110 milioane lei. Pretul de transfer a fost de 184,1 milioane de lei, plata urmand sa fie facuta esalonat timp de zece ani, in conditiile in care datoriile CET Govora erau de peste 220 de milioane de lei, iar valoarea bunurilor predate era de 74,6 milioane de lei.

CET Govora are circa 2.000 de angajati, cu tot cu cei de la exploatarile miniere, actionar unic fiind Consiliul Judetean Valcea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button