Cești de cafea de la DUKA – pentru utilizare zilnică și ocazii speciale (P)

14 mart. 2023
82 afișări
Cești de cafea de la DUKA  - pentru utilizare zilnică și ocazii speciale (P)
Sursă foto: Cești de cafea de la DUKA - pentru utilizare zilnică și ocazii speciale

Spune-mi ce cafea bei și îți voi oferi ceașca potrivită – astfel poate fi rezumată ideea acestui articol. Nu toate ceștile de cafea sunt la fel, iar alegerea celor potrivite, în funcție de cafeaua pe care o consumi, este unul dintre cele mai importante aspecte. Există în oferta brandului DUKA modele de cești pentru cafea potrivite pentru utilizare zilnică, dar și modele de cești potrivite pentru ocaziile speciale, iar despre acestea vei afla din informațiile de mai jos.

Criterii în alegerea ceștilor de cafea potrivite

Principala caracteristică a unei cesti de cafea este dată de forma pe care o are aceasta, mai ales de forma pe care o are ceașca la bază. Știai că primul contact pe care îl are cafeaua cu interiorul ceștii este unul de o importanță primordială? În acest sens, este bine să optezi pentru cești de cafea cu forma interioară cupolă și lărgirea treptată, astfel încât șocul primelor picături să fie absorbit, iar omogenitatea lichidului să fie menținută. În același timp, este de preferat ca ceașca să nu aibă deschiderea prea largă, pentru că în acest fel vei reuși să obții și să menții aromele optime.

Nu uita de aspectul legat de culoare sau de design. Poți găsi cești care arată impresionant, cești cu un design minimalist și cești cu un aspect elegant prin culoarea sau prin forma pe care o au.

Mai multe tipuri de cești de cafea

În ceea ce privește materialul din care sunt realizate ceștile de cafea, nu există cea mai bună alegere pe care o poți face, însă este bine să știi că există cești de sticlă, de porțelan și ceramică, acestea fiind cele mai potrivite din punct de vedere al calității, totodată aceste variante au proprietatea de a menține gustul  băuturii neschimbat.

Ceștile de ceramică reprezintă alegerea de top a multora. Ceramica este materialul utilizat la scară largă în obținerea produselor de linie și premium.  Din perspectiva costurilor de producție este accesibilă. Ceștile din ceramică sunt ieftine, dar în același timp practice și plăcute. Acestea nu schimbă gustul cafelei, însă nu rețin foarte bine căldura.

Cu toate acestea, una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face este reprezentată de ceștile din porțelan, mai ales a celor care poartă numele brandului DUKA. Aceste cești sunt deosebite prin caracteristicile pe care li le oferă materialul din care sunt realizate. Au capacitatea de retenție a căldurii bună, sunt rezistente, sunt extrem de frumoase din punct de vedere estetic și sunt plăcute la atingere. Acestea vor promova savurarea unor cafele gustoase și cremoase.

Capacitatea ceștilor de cafea

Este important, atunci când alegi ceașca de cafea potrivită, să iei în considerare și dimensiune acesteia. Aroma și conservarea termică, ergonomia, plăcerea de a savura băutura timp îndelungat, toate acestea sunt aspecte influențate inclusiv de capacitatea pe care o poate avea ceașca de cafea.

În acest sens, pentru a alege ceașca de cafea potrivită, este nevoie să faci o legătură între cafeaua pe care o bei și capacitatea ceștii. De exemplu, pentru un espresso este de preferat să alegi o ceașcă mică, subțire, care să fie potrivită și pentru un ristretto. În același timp, pentru o cafea lungo, pentru un latte sau pentru un cappuccino, este recomandată o ceașcă de cafea cu o capacitate mai mare și cu gură largă.

Important este, cu toate acestea, să alegi o ceașcă de cafea care să permită obținerea unei cafele cremoase, care să acopere întreg diametrul acesteia și care să permită umplerea până la nivelul optim.

Cookies