Certificatul verde la locul de muncă – noutatea momentului: testele covid pentru angajații de la stat ar putea fi decontate

11 nov. 2021
373 Afișari
Certificatul verde la locul de muncă - noutatea momentului: testele covid pentru angajații de la stat ar putea fi decontate
Certificatul verde la locul de muncă - noutatea momentului: testele covid pentru angajații de la stat ar putea fi decontate

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu la locul de muncă, iar o propunere în acest sens a fost făcută de PSD și acceptată de PNL: testele covid pentru angajații de la stat ar putea fi decontate. Condițiile sunt prezentate în rândurile următoare.

Certificatul verde la locul de muncă | Testele covid pentru angajații de la stat ar putea fi decontate. Propunere făcută de PSD și acceptată de PNL, potrivit unor surse g4media.

Noutatea momentului: testele covid pentru angajații de la stat ar putea fi decontate

Aici vorbim de testele pentru angajații din sistemul public care nu sunt vaccinați împotriva covid-19 și care nu au trecut prin boală. Ar urma ca acestea să fie decontate de stat vreme de 60 de zile.

După cele 60 de zile pe care ar urma să le aibă la dispoziție pentru testele decontate, angajații care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului ar urma să-și plătească testele din banii proprii.

În prezent, proiectul se află la Camera Deputaților. Acest amendament urmează să fie adus proiectului de lege pentru obligativitatea certificatului verde la serviciu.

Recomandăm și: Certificat verde obligatoriu la serviciu | La noi, legea se dezbate acum. În alte țări din UE, e deja în vigoare. Să vedem unde

Săptămâna care vine, proiectul de lege urmează să fie dezbătut în comisii. De asemenea, proiectul urmează să intre și la votul plenului.

Pentru această lege, Camera Deputaților este forul decizional.

Certificatul verde la locul de muncă

Proiectul de lege pentru introducere certificatului verde la locul de muncă a picat în momentul în care a fost votat în Senat (prima cameră a Parlamentului României care a dezbătut actul normativ). Din acel moment și până în prezent, PSD – partidul cu cel mai mare număr de parlamentari, și-a schimbatul ușor-ușor tonul vocii în ceea ce privește această lege.

Recomandăm și: UPDATE | Legea care introduce certificatul verde obligatoriu pentru cei mai mulți angajați a fost respinsă de Senat

De curând, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că și pentru România este o prioritate ca documentul să fie obligatoriu la locul de muncă.

„Cred că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Declarația șefului PSD pare să fie un semn clar pentru modul în care va vota PSD în Camera Deputaților.

Cookies