ȘTIRI

Certificatul verde European. Valeriu Gheorghiță a anunțat ce date va conține documentul

Certificatul verde European, care ar urma să fie folosit în UE din această vară, ar putea fi gata la începutul lunii iulie, conform declarațiilor făcute de Valeriu Gheorghiță, coorondatorul campaniei de vaccinare din România.

Certificatul verde European va conține trei tipuri importante de informații: dovada de vaccinare, istoricul de trecere prin boală în ultimele 180 de zile sau un test negativ în ultimele 72 de ore.

„Se așteaptă ca la sfârșitul lunii iunie – început de iulie să fie deja gata acest certificat verde, nu pașaport de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță, potrivit Digi24.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță susține că la nivelul UE se dorește acces gratuit la testare, tocmai pentru a nu fi condiționată în vreun fel sau altul vaccinarea.

„Acest certificat de fapt scuteşte persoana respectivă de a se supune restricţiilor din anumite ţări legate de împiedicarea răspândirii infecţiei în comunitatea respectivă”, a subliniat el.

Certificatul se va baza pe un cod QR. Așadar, fiecare persoană vaccinată sau care a acut boala Covid-19 va putea solicita codul QR, iar acesta se va putea descărca electronic, pe un telefon sau un alt device.

„Acel cod QR protejează sută la sută datele cu caracter personal”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button