Certificatul verde digital european a fost aprobat în UE. Când va intra în vigoare ”Pașaportul Covid”

20 mai 2021
412 Afișari
Certificatul verde digital european a fost aprobat în UE. Când va intra în vigoare ”Pașaportul Covid”

Certificatul verde digital european a fost aprobat în UE după ce Parlamentul European și statele-membre s-au pus de acord, joi, în ce privește certificatul sanitar european Covid.

Certificatul verde digital european a fost aprobat în UE. Scopul acestuia este de a facilita călătoriile în interioriul Uniunii Europene pe perioada pandemiei de coronavirus.

Documentul, care se va numi „certificatul verde digital european” va atesta că deținătorul său a fost vaccinat împotriva Covid-19, că are un test negativ recent la coronavirus sau că a trecut deja prin boală.

Certificatul verde digital european a fost aprobat în UE

Certificatul va fi disponibil fie în format digital, fie pe hârtie, notează Digi24. Un cadru comun al UE va permite statelor membre să elibereze certificate care vor fi apoi acceptate în alte țări ale UE.

Certificatul pentru COVID-19 ar urma să fie în vigoare timp de 12 luni. Certificatul nu va fi o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la libera circulație și nu va fi considerat un document de călătorie.

”Pașaportul Covid” se află pe agenda Summitului European din 24-25 mai. Acordul va trebui apoi să fie aprobat în plenul Parlamentului European la sesiunea din 7-10 iunie. Obiectivul este ca certificatul să devină operaţional înainte de sfârşitul lunii iunie sau de la 1 iulie, mai notează sursa citată.

Cookies