Certificatul verde digital. De unde descarci documentul obligatoriu

22 sept. 2021
842 Afișari
Certificatul verde digital. De unde descarci documentul obligatoriu
Certificatul verde digital. De unde descarci documentul obligatoriu

Certificatul verde digital. De unde descarci documentul obligatoriu pentru localitățile/ județele unde rata de infectare a depășit 3,3 la mia de locuitori.

Certificatul verde digital. De unde descarci documentul obligatoriu chiar de la începutul acestei săptămâni pentru toate localitățile/ județele în care rata de infectare a depășit pragul de 3 la mie, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvernul României.

Certificatul verde digital

În data de 17 septembrie 2021 (vineri), Guvernul a adoptat Hotărârea care stabilește ca documentul să fie obligatoriu în localitățile în care rata de infectare este între 3 și 6 la mia de locuitori.

Autoritățile din România responsabile de vaccinarea împotriva coronavirusului au creat un tutorial video în care explică cum se poate descărca documentul obligatoriu atât pentru călătoriile din Uniunea Europeană, cât și la noi în țară.

Acesta a devenit obligatoriu pentru accesul la cinema, spectacole, evenimente, piscine, nunți, botezuri, competiții sportive.

Sursă foto: Captură/ YouTube/ RO Vaccinare

De unde descarci documentul obligatoriu

Astfel, certificatul verde digital se poate descărca de AICI, site-ul oficial transmis de autoritățile din România.

Cine poate obține certificatul digital:

  • persoanele care au o schemă completă de vaccinare în România,
  • persoanele care au efectuat cel puțin o doză de vaccin din schema completă,
  • persoanele care au o schemă completă de vaccinare dintr-un stat aflat în afara Uniunii Europene și sunt cetățeni români sau membrii din familiile acestora,
  • persoane care au trecut prin boală, pe teritoriul țării noastre, dacă nu au trecut mai mult de 180 de zile de la obținerea primului rezultat pozitiv de la momentul testării,
  • persoanele care s-au testat PCR și au avut un rezultat negativ în ultimele 72 de ore, pe teritoriul țării noastre,
  • persoanele care s-au testat antigen și au avut un rezultat negativ în ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării noastre.

Persoanele imunizate care au nevoie de certificatul verde digital UE pentru călătorit trebuie să știe că documentul urmează să se valideze la 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare anti-covid.

Toate informațiile de care aveți nevoie sunt prezente în acest tutorial video, publicat de RO Vaccinare.

Cookies