Certificatul verde ar putea fi obligatoriu și la supermarket. Cîțu se gândește să-l introducă peste tot

14 oct. 2021
744 afișări
Certificatul verde ar putea fi obligatoriu și la supermarket. Cîțu se gândește să-l introducă peste tot
Certificatul de vaccinare ar putea fi obligatoriu chiar și în magazine. Cîțu spune că va fi introdus pentru orice activitate economică din România

Certificatul verde de vaccinare ar putea fi obligatoriu pentru orice activitate economică din România. Anunțul a fost de premierul Florin Cîțu după ședința de guvern. Măsura ar putea fi introdusă chiar și în magazine.

Certificatul de vaccinare ar putea fi obligatoriu chiar și în magazine. Premierul interimar Florin Cîțu a venit, joi, după ședința de Guvern, cu o propunere inedită pentru România, în condițiile în care suntem în plin val patru pandemic. introducerea certificatului verde de vaccinare sau imunizare ar putea fi obligatoriu pentru toate activitățile economice. De asemenea, Cîțu spune că și în magazine ar putea fi necesar acest certificat verde, asta dacă măsura va intra în vigoare. Totuși, cum puterile sale nu mai sunt depline după moțiunea de cenzură, are nevoie de ajutorul Parlamentului pentru a trece această măsură.

Anunțul momentului a fost făcut de Florin Cîțu după ședința de Guvern

Florin Cîțu spune că ar putea introduce obligatoriu certificatul verde pentru orice activitate economică.

„Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”, a declarat Florin Cîțu.

Accesul la magazine ar putea fi restricționat

Premierul mai atrage însă atenția că noile propuneri ar putea fi făcute doar în Parlament, în condiția în care Guvernul este demis și premierul nu mai are puteri depline.

Întrebat dacă introducerea certificatului verde ar putea  restricționa accesul în magazine, Florin Cîțu spune că măsura s-ar referi doar la o triere.

„Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”, a mai spus premierul.

Certificatul de vaccinare este deja obligatoriu pentru intarea în restaurante sau la evenimente artistice, cum ar fi teatrul sau cinmatograful. Situația privind numărul de infectări este sensibilă în România, după ce și joi am trecut de 16.000 de cazuri.

Cookies