Certificatul digital COVID-19 devine obligatoriu în toate țările din UE. Începând de vineri: nu-l ai, trebuie să stai în carantină

12 aug. 2021
722 Afișari
Certificatul digital COVID-19 devine obligatoriu în toate țările din UE. Începând de vineri: nu-l ai, trebuie să stai în carantină
Certificatul digital COVID-19 devine obligatoriu în toate țările din UE. Începând de vineri: nu-l ai, trebuie să stai în carantină

Certificatul digital COVID-19 devine obligatoriu în toate țările din UE. Începând de vineri: nu-l ai, trebuie să stai în carantină. Să nu uitați de el dacă plecați la drum.

Certificatul digital COVID-19 devine obligatoriu în toate țările din UE. Începând de vineri: nu-l ai, trebuie să stai în carantină.

Certificatul digital COVID-19, obligatoriu în țările din UE

Începând de vineri, 13 august 2021, vei putea ieși din țară doar cu certificatul digital COVID, prin care se demonstrează vaccinarea împotriva coronavirusului, trecerea prin boală sau rezultatul unui test PCR.

Recomandăm și: La ce-i bun certificatul digital COVID? La concerte, de exemplu. Bine, și concertele ar fi tare bune în București

S-au scurs cele 6 săptămâni în care s-au putut folosi adeverințele clasice de vaccinare împotriva COVID-19 sau cele pentru teste PCR negative sau dovada trecerii prin boală, în locul acestui certificat digital COVID.

Potrivit regulamentului UE 953/2021, certificatele COVID-19 eliberate de statele membre ale UE înainte de data de 1 iulie 2021, sunt acceptate de celelalte state ale Uniunii Europene până la data de 12 august 2021. În concluzie, dacă ți-ai planificat vacanța începând cu data de 13 august 2021, să știi că poți părăsi țara doar în baza unui certificat digital COVID-19.

Recomandăm și: Cum obții, pas cu pas, certificate digitale UE privind COVID. STS a explicat cum se folosește platforma

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că toate persoanele care vor trece froniterele de stat, la nivelul țărilor din Uniunea Europeană, vor avea nevoie de certificatele digitale (care conțin un cod QR). Acestea pot fi eliberate extrem de ușor AICI.

„Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR”, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Dacă nu dețineți un certificat digital COVID, puteți ieși tranzita frontierele, dar cu respectarea normelor de carantină ale fiecărui stat.

„Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României.”, conform MAE.

În ce țări sunt restricții de călătorie impuse pentru cetățenii din România

Austria

Belgia

Bosnia Herțegovina

Bulgaria

Cehia

Cipru

Croația

Danemarca

Estonia

Federația Rusă

Finlanda

Confederația Elvețiană

Franţa

Germania

Grecia

Irlanda

Islanda

Italia

Letonia

Lituania

Luxemburg

Malta

Muntenegru

Regatul Țărilor de Jos

Norvegia

Polonia

Portugalia

​​Principatul Liechtenstein

Republica Moldova

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Slovacia

Serbia

Spania

Slovenia

Suedia

Turcia

Ungaria

Ucraina

Cookies