Certificatele de vaccinare pentru accesul în sălile de fitness și la evenimente. Prefectul Capitalei explică cum vor fi verificate

15 mai 2021
288 Afișari
Certificatele de vaccinare pentru accesul în sălile de fitness și la evenimente. Prefectul Capitalei explică cum vor fi verificate

Sâmbătă, după ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti, prefectul Capitalei a anunțat cum vor fi verificate certificatele de vaccinare pentru accesul în sălile de fitness și la evenimente.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că în cadrul evenimentelor pot participa doar persoane imunizate. STS va verifica dacă oamenii sunt vaccinați, prin intermediul CNP-ului, exact ca la vot.

Pentru sălile de fitness procedura nu va fi la fel. Acestea nu au acces la baza de date a STS, iar clienții trebuie să prezinte dovada vaccinării – adeverința care atestă vaccinarea împotriva COVID-19, în format electronic sau printat.

„Dacă accesul este mai dificil, atunci vor trebui să vină cu certificatul de vaccinare printat sau în format electronic. Eu mă bazez pe buna credință a oamenilor că nu vor falsifica certificatele. La fel și cei care fac testele PCR sau rapide, unitatea medicală emite în format electronic rezultatul și poate fi oricând arătat”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Începând cu data de 15 mai, sălile de sport vor funcționa cu o capacitate de 50%. Iar începând cu data de 1 iunie, pentru o capacitate de 70%, clienții ar trebui să prezinte dovada vaccinării, adică adeverința care atestă că s-au vaccinat împotriva COVID-19.

În cazul în care regulile nu vor fi respectate de patronii sau reprezentanții sălilor, se vor aplica amenzi, a precizat Raed Arafat, șeful DSU, în cadrul conferinței de presă în care s-au explicat noile măsuri de relaxare.

În hotărârea aprobată vineri de Guvern, de la 1 iunie, este prevăzut ca: Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 70% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Cookies