RATB introduce Poliţia Transportului Public, după modelul vienez

de:
20 sept. 2011
2 Afișari
RATB introduce Poliţia Transportului Public, după modelul vienez

Ca urmare a înfiinţării Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, prin Ordonanţa Guvernului nr. 21/2011, RATB a iniţiat demersurile pentru crearea Poliţiei Transportului Public în Capitală”, se arată într-un comunicat al RATB, remis B365.ro

Această autoritate ar urma să acţioneze pentru diminuarea fenomenelor antisociale din transportul public de suprafaţă şi din metrou. Mai exact, această propunere a conducerii RATB au luat amploare actele cu caracter antisocial, comerţul ambulant şi frauda înregistrate în mijloacele de transport în comun.

Colaborarea RATB cu Direcţia de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dus la diminuarea fenomenelor antisociale, însă consider că înfiinţarea unei autorităţi unitare, specializată în domeniul transportului public, va crea un climat de ordine şi siguranţă publică în mijloacele de transport în comun”, declară Adrian Criţ, directorul general RATB.

Intenţia RATB vine după ce astă-vară Ministerul de Interne Austriac şi Municipalititatea Viena au semnat un acord de extindere a cooperării între cele două instituţii. Pachetul de securitate, parafat de cele două autorităţi, presupune creşterea gradului de siguranţă în mijloacele de transport public şi în spaţiile publice. Cooperarea vizează acţiuni de control în trenuri, autobuzele pe liniile de noapte, în staţii, acţiuni desfăşurate în comun de către organele de poliţie şi reprezentanţi ai Wiener Linien (Compania de transport public din Viena). De asemenea, se vor continua acţiunile de control desfăşurate de brigăzile de poliţie în mijloacele de transport în comun vieneze şi în staţiile acestora, precum şi în spaţiile cu trafic intens şi în punctele sensibile din punct de vedere al securităţii cetăţenilor.

Cookies