Cerşetorie 2.0: manechin artizanal, pe post de copil bolnav FOTOGALERIE

de:
28 mart. 2011
0 Afișari
Cerşetorie 2.0: manechin artizanal, pe post de copil bolnav FOTOGALERIE

Copii-manechin sunt folosiţi în intersecţii pentru a induioşa participanţii la trafic în vederea obţinerii de profit. Chiar astăzi, echipele Poliţiei Locale a Municipiului Bucuresti au deconspirat un segment  dintr-o reţea de cerşetorie care a făcut din această practică un mod de viaţă. Cei trei indivizi  acţionau la intersecţia Splaiul Independentei cu B-dul Eroilor. Cum în imediata vecinatate se află Spitalul Universitar de Urgenţă, subconştientul colectiv asocia „copilul” inert cu unul bolnav şi astfel profitul era pe măsură. Grupul, de loc din comuna Glodeanu, judeţul Buzău, este unul experimentat dupa cum spune agentul Claudiu Râureanu. „Cele trei persoane de etnie rromă (n.r. – o familie compusă din tată, frate şi soră) nu s-au arătat deloc impresionate de noi. După ce le-am confiscat manechinele ne-au anunţat senine că mai au altele cu care vor ieşi la «produs»”, a declarat pentru B365.ro, lucrătorul din cadrul Poliţei Locale a Primăriei Generale.

Cei trei s-au dovedit a fi buni artizani pentru că manechinele sunt copii fidele a unui copil. Umplute cu cârpe şi îmbracate aidoma unui bebeluş (VEZI FOTO), figurinele mai că i-au păcăllit şi pe politişti.

Au existat cazuri când astfel de “copii” au fost folosiţi pentru a intimida forţele de ordine. Persoane nemultumiţe de diverse lucruri s-au urcat pe acoperişuri şi i-au ameninţat pe oamenii legii ca îi vor arunca(n.r. – copiii manechin). Mai mult au fost cazuri când astfel de obiecte artizanale au fost izbite de scuturile trupelor de interveţie la descinderi”, a declarat pentru B365.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Răzvan Popa.

El a adaugat că cerşetorii care umblă cu manechine în braţe fac parte din aceeaşi categorie cu parcagiii sau cei care şterg geamurile în intersecţii. Poliţia Locală cheltuieşte resurse aproape de pomană în condiţiile în care legea nu ajută, susţine acesta. „Acţiunile Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, pentru eradicarea acestor fenomene, merg aproape în gol cât timp nu mai există o pedeapsă alternativă în privinţa acestor trei tipuri de contravenienţi. Una dintre acestea ar fi munca în folosul comunităţii. Noi îi amendăm, dar degeaba. Nu le plătesc şi nici nu pot fi executaţi silit pentru că nu au bunuri, proprietăţi sau domicilii”, concluzionează purtătorul de cuvânt al Politiei Locale a Capitalei, Răzvan Popa.

Doar anul trecut, exceptând cerşetoria, politiştii locali au aplicat 793 de amenzi parcagiilor,  în cuantum de peste 100.000 de lei.  Dintre acestea au fost plătite doar şapte.

Cookies