ARHIVA B365

Cererile de grațiere făcute de Ridzi și Mencinicopschi, respinse de președintele Iohannis

Cererea de graţiere a Monicăi Iacob-Ridzi a fost depusă la finalul lunii mai, în timp ce Gheorghe Mencinicopschi a cerut graţierea la finalul lunii martie. După analizarea acestora şi avizele venite de la Ministerul Justiţiei, Klaus Iohannis a decis să respingă ambele cereri de graţiere, au declarat pentru MEDIAFAX.ro surse oficiale.

Tiberiu Ridzi despre decizia de respingere a cererii de graţiere a Monicăi Ridzi: Era ultima speranţă

Tiberiu Iacob Ridzi a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că este surprins de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de respingere a cererii de graţiere.

„Nu ne aşteptam la această decizie, am sperat până în ultima clipă că preşedintele o va graţia pe soţia mea din motive umanitare, dacă nu din altele. Este o situaţie foarte grea pentru familia noastră, mai ales pentru cei doi copii”, a declarat acesta.

Edilul din Petroşani spune că a vorbit cu soţia lui la telefon imediat ce a aflat vestea: „Nu ştia despre decizie, eu i-am dat vestea la telefon, este foarte dezamăgită de decizia preşedintelui, şi-a pus toate speranţele”. El a mai spus că era ultima cale de luptă pe care o aveau la dispoziţie şi că îi pare foarte rău că orice demers de eliberare a Monicăi Iacob Ridzi se loveşte de un refuz.

„Era ultima cale, din punct de vedere al demersurilor nu mai există o altă cale. Acest demers nu are până la urmă o legătura directă cu ce s-a întâmplat în acest proces, soţia mea a ispăşit deja un an de pedeapsă, mă gândeam că poate tocmai din acest motiv va fi graţiată”, a adăugat Tiberiu Iacob Ridzi.

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, execută din 8 august 2014 o pedeapsă de opt ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a ICA. În acelaşi dosar, Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare, iar fostul ministru Sorin Pantiş şapte ani de închisoare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button