Cererile de urmărire penală şi arestare preventivă pe numele lui Udrea, aprobate de Comisia Juridică

de:
18 feb. 2015
0 Afișari
Cererile de urmărire penală şi arestare preventivă pe numele lui Udrea, aprobate de Comisia Juridică

Deputaţii din Comisia Juridică au avizat cererea de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea cu 23 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi două abţineri. În ceea ce priveşte cererea de arestare preventivă, au fost înregistrate 16 voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă”, 3 abţineri, iar două voturi au fost anulate. La Comisia juridică au fost prezenţi 25 de membri.

Elena Udrea a fost audiată, miercuri, timp de patru ore, la DNA, privind denunţul făcut pe numele şefului SRI, Florian Coldea. La ieşire, Udrea a declarat că nu va participa la şedinţa Comisiei Juridice.  A precizat însă că va fi prezentă la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pe tema cererii DNA de arestare preventivă, şedinţă care va avea loc luni.

Avocatul Elenei Udrea declarase, la orele 13.30, că va încerca să ceară amânarea şedinţei pentru joi, întrucât Elena Udrea se afla încă la audieri la DNA.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor amânase deja şedinţa miercuri, până la ora 14.00, la solicitarea avocatului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, să înlocuiască măsura arestului preventiv  în dosarul „Microsoft” cu arestul la domiciliu pentru deputatul Elena Udrea.

Biroul Permanent al Camerei a trimis, luni, la Comisia juridică noile cereri ale DNA privind încuviinţarea urmăririi penale şi arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârşirea de noi infracţiuni în dosarul „Gala Bute”. Comisia are la dispoziţie trei zile pentru raport, iar plenul încă 5 zile pentru a se pronunţa.

Cookies