Mii de oameni cer zilnic pașapoarte în București. Programul de lucru cu publicul a fost suplimentat, nu și personalul

09 mart. 2022
563 Afișari
Mii de oameni cer zilnic pașapoarte în București. Programul de lucru cu publicul a fost suplimentat, nu și personalul
FOTO: Agerpres

Cererea pentru eliberarea de pașapoarte noi a crescut în București, de la o zi la alta, după data de 24 februarie, când a început războiul din Ucraina. În medie, peste 2.600 de oameni își depun zilnic acte la Direcțiile de pașapoarte din București.

Bucureștenii, și nu numai, fac cozi la ghișee, iar cererile înregistrează o creștere cu aproape 60% față de luna trecută. Mulţi dintre bucureșteni vor să le facă pașapoarte copiilor pentru a putea pleca din țară în cazul în care se întâmplă ceva grav în România.

Din cauza creșterii solicitărilor pentru eliberarea de paşapoarte noi, Direcția Generală de Pașapoarte a prelungit programul cu publicul până la ora 20.00. Chiar și așa, la programarea online, timpul de așteptare a ajuns să fie de o lună, chiar două, aprilie sau chiar mai.

 

Citește și

Cozi la pașapoarte în București și-n țară, pe fondul crizei din Ucraina. Eliberarea unui pașaport durează din ce în ce mai mult | UPDATE

Cum se face programarea pentru emiterea pașapoartelor în București

 

PSD, partid aflat la guvernare, cere suplimentarea resurselor umane

PSD a solicitat, miercuri, Ministerului de Interne să suplimenteze personalul și resusele logistice pentru a face față cererilor.

„PSD urmăreşte cu îngrijorare creşterea semnificativă a solicitărilor cetăţenilor români pentru eliberarea paşapoartelor şi consideră că cea mai eficientă cale pentru calmarea acestei situaţii este ca autorităţile statului să suplimenteze resursele umane şi logistice pentru a răspunde adecvat acestei cereri. Prin urmare, PSD îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să ia urgent măsuri pentru rezolvarea acestei situaţii, cum ar fi înfiinţarea mai multor centre pentru preluarea cererilor şi optimizarea condiţiilor tehnice privind înregistrarea programărilor online pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte”, se arată într-un comunicat de presă.

Social-democraţii menţionează că înţeleg „preocuparea cetăţenilor de a-şi lua toate măsurile de precauţie în actualul context” şi de aceea consideră că este important ca reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne să comunice activ în această perioadă, pentru a asigura populaţia că nu există nicio intenţie de restricţionare a eliberării paşapoartelor şi că toate cererile vor fi onorate.

 

 

Cookies