Criza energiei termice din București. Cerere de demitere a directorului Termoenergetica, după declarația privind utilizarea boilerelor

21 oct. 2021
1783 Afișari
Criza energiei termice din București. Cerere de demitere a directorului Termoenergetica, după declarația privind utilizarea boilerelor
Criza energiei termice din București. Cerere de demitere a directorului Termoenergetica, după declarația privind utilizarea boilerelor

PSD București îi solicită Primarului General, Nicușor Dan, demiterea de urgență a directorului Termoenergetica, Claudiu Crețu, „pentru managementul defectuos, neprofesionalismul și lipsa de empatie dovedite pe parcursul mandatului său”.

Directorului Termoenergetica Claudiu Crețu i se reproșează lipsa căldurii din Capitală, dar și „lipsa de respect și de decență” pentru recomandarea ca bucureștenii să-și cumpere boilere.

„De luni întregi, bucureștenii stau în frig, iar în această vara cartiere întregi nu au avut apă caldă. Pe site-ul companiei Termoenergetica sunt zeci de pagini de adrese ale unor imobile fără apa caldă și căldură. Suntem în luna octombrie, atunci când va veni gerul ce se va întâmpla în apartamentele bucureștenilor? Dar în grădinițele, școlile, spitalele, căminele de bătrâni, instituțiile publice racordate la sistemul centralizat de încălzire?”, menționează PSD.

PSD București: Bucureștenii nu-și permit să achite achiziția aparatelor și nici a facturilor

PSD îl acuză pe Claudiu Crețu că face recomandări cinice.

„Lipsit de orice urmă de respect și decență, actualul director Termoenergetica, fost director ELCEN, le recomandă bucureștenilor să își cumpere calorifer și boiler, ambele electrice. Dincolo de cinismul acestor recomandări, ne întrebăm dacă domnul Crețu crede ca orice bucureștean își permite să achite nu doar achiziția respectivelor aparate, dar și sumele uriașe care vor veni din facturile pentru curentul electric. Nu toți au veniturile dvs, dl Cretu!”

PSD îl întreabă, în final, pe Claudiu Crețu ce a făcut în calitate de director ELCEN pentru bucureșteni, funcție deținută anterior celei de la Termoenergetica.

„În plus, reamintim că dl Crețu a fost directorul ELCEN, companie controlată de Ministerul Energiei, timp de 3 ani. Acum susține că în ultimii 10-15 ani nu s-au făcut investiții în sistemul de termoficare, uitând probabil că instituția pe care o conduce a fost parte a acestui sistem! Solicităm oficial dl Crețu să ne spună ce investiții a făcut ELCEN în ultimii 4 ani ani? A modernizat dl Crețu în mandatul său măcar vreuna din cele patru centrale de care răspundea?

Atragem atenția Primarului General că nici măcar în privința centralei temporare de la Titan, pe care a promis-o bucureștenilor cu atâta ușurință, la începutul anului, actualul director al Termoenergetica nu a avansat deloc. Dl Crețu știe doar să arunce vina pentru lipsa sa de implicare, pentru indolența cu care tratează una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă locuitorii Capitalei.

De aceea, considerăm că demiterea sa urgentă și numirea unui director pe criterii stricte de competență, și nu de apartenență politică sunt singurele opțiunile pe care le are în acest moment Primarul General!”

Declarația directorului Termoenergetica de instalare de boilere și utilizarea de calorifere electrice în București

Directorul Termoenergetica București, Claudiu Crețu, a recomandat de curând boilere și calorifere electrice celor care vor căldură și apă caldă în această iarnă.

„Avariile pot apărea oriunde. Am avut săptămâna trecută câteva zile în care nu am avut apă caldă şi căldură.

Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei, pentru momentele când există avarii.

Da, eu mi-am pus un boiler electric din cauza acestor avarii”, a spus directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu, marţi, la Antena 3.

Crețu a arătat că deja folosește caloriferul electric.

„”Eu am pus un calorifer electric în priză”, a continuat directorul Termoenergetica, vorbind despre perioada în care nu a avut căldură.

Acum câteva zile, potrivit informațiilor de pe site-ul Termoenergetica, mii de blocuri din Capitală primeau apă caldă și căldură sub parametri.

Cookies