Cerere către SRI: Un parc ar lua ființă în București, zona Grozăvești/Politehnică, dacă Guvernul dă curs cererii Primăriei Capitalei, via administrația lui Ciucu

31 oct. 2022
651 Afișari
Cerere către SRI: Un parc ar lua ființă în București, zona Grozăvești/Politehnică, dacă Guvernul dă curs cererii Primăriei Capitalei, via administrația lui Ciucu

Un teren de peste 11.000 metri pătrați din zona Bd. Doina Cornea (ex-Vasile Milea), sectorul 6, de vizavi de Universitatea Politehnică, stă neamenajat în București pentru că este blocat într-un proiect care oricum nu se va mai realiza.

Administrația Sectorului 6 a făcut investigații și a aflat că terenul era destinat relocării spitalului clinic al SRI ”Prof.dr. Agrippa Ionescu”.

În 2015, suprafaţa a fost transmisă din domeniul public al municipiului Bucureşti în domeniul public al statului pentru ca pe acel amplasament să fie relocat Spitalul Clinic Prof. dr. Agrippa Ionescu. Însă, în urma unei solicitări către spital, unitatea medicală a SRI a comunicat că a identificat un alt loc de ridicarea unui spital, la Balotești, și că renunță la dezvoltarea unui spital în Sectorul 6.

Acum, după ce Consiliul Local al Sectorul 6 a făcut cerere către Primăria Capitalei, administrația centrală a Bucureștiului se adresează Guvernului și SRI ca terenul de 11.382 metri pătrați să fie trecut în administrarea autorităților locale.

Propunerea de realizare a unui parc pe acel teren a fost formulată de administraţia lui Ciucu, ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea locuitorilor zonei Grozăveşti care nu au în cartier zone de relaxare şi recreere.

Pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de luni se află proiectul de hotărâre prin care acest for solicită Guvernului transmiterea terenului către administraţia locală şi declararea acestuia bun de interes public local.

Oficial, consilierii generali ai Capitalei sunt aşteptaţi să voteze proiect de hotărâre prin care CGMB solicită Guvernului să adopte o hotărâre privind transmiterea unui teren de 11.382 metri pătraţi, situat în b-dul Doina Cornea (fost b-dul Vasile Milea) nr. 5G, sector 6, din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Bucureşti în vederea realizării unui parc.

O situație similiară este tot în Sectorul 6, unde o suprafață mare de teren din mijlocul Cartierului Drumul Taberei este deținută de MApN, care a transmis către B365, într-un răspuns la o solicitare scrisă, că intenționează să construiască imobile. În același timp, primarul Ciprian Ciucu cere ca zona să fie amenajată ca parc pentru locuitorii Bucureștiului.

Imagini google maps din zona presupus a fi în administrarea SRI:

 

Îți mai recomandăm și:

Cookies