LA MINE-N CARTIER

Ceremonie cu avioane și elicoptere, duminică, la Monumentul Eroilor Aerului din București

Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare de tip IAR-330 Puma, IAK-52, C-27J Spartan, Antonov AN-30, IAR-99 Șoim și MiG-21 LanceR, dar și aeronave aparținând Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Aeroclubului României, Școlii Superioare de Aviație Civilă și companiei TAROM.

ZIUA AVIAŢIEI 2015: Zeci de avioane şi elicoptere vor survola cerul Capitalei în week-end 

Manifestarea este organizată cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

Tot duminică, între orele 10,00 — 17,00, va fi Ziua Porților Deschise la Muzeul Național al Aviației Române din București, unde pot fi admirate materiale semnificative ale istoriei aeronauticii românești: avioane militare, stații de radiolocație, tehnică de artilerie antiaeriană și rachete sol-aer, machete, uniforme, decorații și documente de arhivă.

La muzeu, în cadrul Galeriei de artă „Pictor Ion Țarălungă”, poate fi vizitată expoziția „Arta în aviație”, care cuprinde tablouri (grafică și pictură) cu tematică de aviație, cele mai multe sub semnătura lui Ion Țarălungă, vitrine cu obiecte și documente din creația artistică a piloților, sculpturi, statuete, crochiuri și caricaturi cu tematică de aviație.

Și la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii va fi Ziua Porților Deschise duminică, la eveniment fiind așteptat să participe și ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Cu acest prilej, vor avea loc zboruri demonstrative cu aeronave civile și militare, exerciții aeriene tactice cu MiG-21 LanceR, IAR-330 Puma, IAR-99 Șoim, IAR-316B și C-27J Spartan, lansări de parașutiști și va fi organizată o expoziție de aeronave.

Pe 20 iulie, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului, se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button