ARHIVA B365

Instalarea președintelui Klaus Iohannis la Cotroceni. Băsescu a sărutat STEAGUL României. FOTO&VIDEO

În ultimele clipe din Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a facut un gest emoționant. În fața gărzii de onoare, care i-a prezentat onorul la terminarea celor două mandate de 10 ani, Traian Băsescu s-a îndepărtat de soția sa, Maria Băsescu, și s-a dus sa sarute steagul României.

steag

Traian Basescu a ieșit apoi din Palatul Cotroceni, a făcut cu mâna jurnaliștilor și celor care-l așteptau în stradă și a plecat.

La Palatul Cotroceni s-au adunat susținători ai lui Băsescu, dar și adversari ai fostului președinte. Băsescu nu a coborât în mijlocul mulțimii adunate pe platoul Marinescu, în fața Palatului Cotroceni

Președintele Traian Băsescu a transmis Colanul de aur al ordinului Steaua României către noul președinte al României, Klaus Iohannis.

La plecare, Traian Băsescu i-a spus noului președinte:”Misiunea dvs va fi un pic mai grea decât a doamnei Iohannis”.

Klaus Iohannis a preluat oficial mandatul de preşedinte al României, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni. După înmânarea mandatului şi a sigiliului, actualul şi fostul preşedinte au ciocnit o cupă de şampanie şi au salutat staff-urile, iar apoi s-au fotografiat împreună cu soţiile şi cu echipele prezidenţiale.

sampanie 

foto

Iohannis a salutat garda de onoare la sosire. Traian Basescu i-a spus: „Dle Președinte, vă felicit pentru câștigarea alegerilor”.

ceremonie

Ceremonia predării Colanului – moment simbolic în care se predau insemnele puterii: sigiliul și ordinul în grad de Steaua României în grad de Colan.

Ordinul se adreasează exclusiv președinților României pe perioada mandtului.

După depunerea jurământului de învestitură în funcția de președinte al României, Klaus Iohannis va merge la Palatul Cotroceni, unde va avea loc ceremonia de predare-primire a mandatului, potrivit Agerpres.

CITEȘTE PRIMUL DISCURS AL PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS AICI

Potrivit Administrației Prezidențiale, la ora 13,00, pe Platoul Marinescu de la Palatul Cotroceni se va desfășura ceremonia militară cu prilejul învestirii în funcția de președinte al României a lui Klaus Iohannis, iar la ora 13,10, în Sala Unirii, va avea loc ceremonia predării colanului. La ora 13,20, tot pe Platoul Marinescu, se va derula ceremonia militară cu prilejul încheierii mandatului președintelui Traian Băsescu.

Fostul președinte al PNL a candidat la alegerile prezidențiale din partea ACL. El a obținut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie iar reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button