„Cercuri…” de la Chopin la Liszt @ Poveste pentru pianist si masti

de:
01 nov. 2011
1 afișări
„Cercuri…” de la Chopin la Liszt @ Poveste pentru pianist si masti

Pianistul: Nicolae Dumitru

Mastile:

CHOPIN

Andante spianato si Marea Poloneza op.22

Ballada nr.1 op.23 in sol minor

Ballada nr.4 op.52 in fa minor

LISZT

Sase lieduri poloneze de Frederic Chopin:

„Dorirea domnitei”, „Primavara”, „Inelul”,

„Baccanala”, „Nocturna – Iubirea mea”, „Ursitul”,

Fantasia quasi Sonata „Apres une lecture de Dante”

Ultima reprezentatie la Teatrul Act a spectacolului “Cercuri… de la Chopin la Liszt”. De un an de zile pianistul descopera frumusetea comunicarii cu publicul teatral, prin Mastile puse la dispozitie cu atata generozitate de catre Marii Maestri. In spatele unui Liszt tunator si omniprezent, intotdeauna acel Chopin discret si profund, ca un suvoi de adancuri: impetuos, navalnic si tainuit. Uneori clocotind furtunos, alteori lin si lucind in lumina lunii. Acestea sunt fatetele Eroului romantic aflat inca la apogeul sau: Cavaler, Poet, Tribun, dar deja otravit de instrainarea fata de timpul ce-l inconjoara. Inca nu asistam la deplangerea vremurilor apuse ale Eroului, dar acesta a apucat sa devina strain in lumea din jur.

Aceasta arcada peste timp si genuri artistice, valorificand scena teatrala ca o arena a dialogului intre epoci si arte trebuie sa ia sfarsit. Doar pentru aceasta stagiune… .

Partenerul fidel al ciclului de spectacole „Poveste pentru pianist si masti” este firma Senator Wine Romania, prin magia careia …Vinul devine Muzica, sau Muzica devine Vin… Ei bine, Cum va Place!

Cookies