ȘTIRI

Cercetătorii protestează în fața Ministerului de resort VIDEO

„Protestam fata de aceasta taiere din pix de catre ministrul Educatiei a proiectelor de cercetare – 40% la programul Parteneriate, 55% la programul Idei”, a declarat pentru HotNews.ro George Epurescu, cercetator stiintific III la INFLPR Magurele.

Epurescu sustine ca fila de buget pentru cercetare este tinuta ascunsa: „Nu se stie exact unde se duc banii, nu se cunosc exact capitolele din buget. Solutia de moment este ca rapid sa finanteze aceste proiecte, sa puna foaia de buget pe masa. Sa cheme lumea la negocieri pentru ca aici este vorba de o lipsa de transparenta totala, asa cum spunea si Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS). Ei nu au stiut de aceasta masura a ministrului, ori ei sunt cei care coordoneaza activitatea de cercetare in minister. Totul se face pe ascuns”, a continuat cercetatorul, care este si director de Proiect Parteneriate.

Protestul a inceput in aceeasi zi in care membrii Consiliului National al Cercetarii Stiintifice – CSM-ul cercetarii – au anuntat ca demisioneaza in bloc din aceasta institutie, pentru că nici in prezent nu au fost anuntate si finantate proiectele de cercetare care au castigat competitia din toamna anului trecut (in cadrul programelor Resurse Umane si Idei).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button