Cercetați disciplinar și concediați. Opt angajați Metrorex au rămas fără loc de muncă

18 aug. 2021
420 Afișari
Cercetați disciplinar și concediați. Opt angajați Metrorex au rămas fără loc de muncă
Cercetați disciplinar și concediați. Opt angajați Metrorex au rămas fără loc de muncă

Cercetați disciplinar și concediați. Opt angajați Metrorex au rămas fără loc de muncă. Potrivit unui comunicat de presă, în luna mai, angajații au refuzat să părăsească stația de metrou Grozăvești și au încercat să-i împiedice pe angajații ADP Sector 6 să demoleze magazinele din stația de metrou.

Cercetați disciplinar și concediați. Opt angajați Metrorex au rămas fără loc de muncă, potrivit informațiilor oficiale transmise de companie.

Opt angajați Metrorex au rămas fără loc de muncă

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Metrorex, opt angajați au rămas fără loc de muncă. A avut loc o cercetare disciplinară prealabilă a acestora.

Astfel, la data de 19/20 mai 2021, în intervalul orar 23:10 și 01:00, angajații au refuzat să plece din stația de metrou Grozăvești după încheierea programului de circulație a trenurilor de călători.

Recomandăm și: Demolare de magazine la metrou, consolidare de imagine la primari. După Radu Mihaiu de la S2, Ciprian Ciucu de la S6 intră în operațiunea cu scandal

Conform informațiilor oficiale transmise de Metrorex, cei opt angajați trebuiau să evacueze stația, dar în loc să facă acest lucru, au împiedicat accesul angajaților ADP Sector 6 în interiorul acesteia. Reprezentanții ADP Sector 6 erau acolo pentru demolarea spațiilor comerciale construite fără aprobările legale în stația de metrou Grozăvești.

Cercetați disciplinar și concediați

Astfel, în urma cercetărilor disciplinare ale angajaților, Metrorex a ajuns la concluzia că au fost săvârșite „abateri deosebit de grave” de la ordinea și disciplina muncii. Compania a decis să desfacă disciplinar contractele individuale de muncă ale celor opt angajați implicați. Aceștia vor fi și cercetați disciplinar.

Recomandăm și: Au fost demolate chioșcurile ilegale de la stația de metrou Izvor. Piedone, ironic: Am venit să îmi iau și eu jumătatea aia de stație

Termenul limită pentru eliberarea magazinelor de la metrou a expirat în data de 2 aprilie 2021. Amintim că, demolarea spațiilor comerciale de la metrou a început în data de 7 aprilie 2021. Primele magazine au fost evacuate și demolate în stația de metrou Ștefan cel Mare din Sectorul 2 al Capitalei.

La operațiune a fost prezent și Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. Edilul a declarat că aceste chioșcuri nu aveau autorizație de construire și ar fi îngreunat ieșirea în cazul unui incendiu.

Tot la acea dată, la operațiunile de demolare a fost prezent și Directorul Metrorex. Radu Paraschiv a fost filmat în momentul în care a încercat să deschidă un magazin, cu ranga.

Cookies