Cercetări pentru vătămare corporală din culpă la Şcoala 133: 23 de elevi au ajuns la spital

de:
22 ian. 2020
2 Afișari
Cercetări pentru vătămare corporală din culpă la Şcoala 133: 23 de elevi au ajuns la spital

„În urma situaţiei înregistrate ieri, 21.01.2020, la Şcoala generală nr. 133, din sectorul 4, Direcţia Generală de Poliţiei a Municipiului Bucureşti , prin Serviciul Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 4 s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”, aanunţat Poliţia Capitalei.

Elevii Şcolii 133 din Capitală au fost evacuaţi marţi, 23 dintre ei ajungând la spital cu dureri de cap, după o operaţiune de dezinfecţie făcută de Societatea Dezinfecţie şi Deratizare SRL. Primăria sectorului 4 afirmă au fost folosite substanţele BIONET A15 şi INSEKTUM şi că acestea sunt omologate. Cursurile au fost suspendate pentru 72 de ore.

Reacţia Primăriei sector 4

Primăria Sector 4 informează, marți seară, că firma care a făcut deratizarea în Școala 133 din Capitală a folosit substanțele Bionet A15 și Insektum, ambele fiind omologate.

Primăria Sectorului 4 explică, într-un comunicat de presă, că situația a debutat în jurul orelor 14.00, adică în schimbul al doilea al cursurilor, când la cabinetul medical al unității de învătământ s-a prezentat o elevă de clasa a VIII-a, ce acuza dureri de cap și stări de amețeală.

Împreună cu conducerea școlii și a medicului școlar, copila și bunica acesteia au solicitat la 112 un echipaj medical.

Ulterior apelului telefonic la 112, la fața locului s-au prezentat 9 ambulanțe, echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (inclusiv un echipaj C.B.R..N) precum și echipe ale Direcției de Sănătate Publică.

„Având în vedere evenimentele petrecute astăzi la Școala Gimnazială nr. 133 din sectorul 4, Primăria Sectorului 4 face următoarele precizări:

Situația a debutat în jurul orelor 14.00, adică în schimbul al doilea al cursurilor, când la cabinetul medical al unității de învătământ s-a prezentat o elevă de clasa a VIII-a, ce acuza dureri de cap și stări de amețeală. Împreună cu conducerea școlii și a medicului școlar, copila și bunica acesteia au solicitat, prin intermediul sistemului de urgență 112, prezenta unui echipaj medical.

Ulterior apelului telefonic la 112, la fața locului s-au prezentat 9 ambulanțe, echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (inclusiv un echipaj C.B.R..N) precum și echipe ale Direcției de Sănătate Publică.

În timpul procedurilor de evacuare a unității de învățământ, alți 22 de elevi au acuzat o stare de rău, usturimi ale mucoasei nazale și usturimi ale ochilor și gâtului, așa că aceștia au fost preluați de ambulanțe și duși la spitalele Marie Currie și Grigore Alexandrescu din Capitală.

Restul elevilor (aproximativ 500) au fost predați familiilor lor, în condiții de maximă siguranță.

În urma analizelor preliminare, s-a constatat că sursa potențială a acestei situații a fost reprezentată de utilizarea unor substanțe de dezinfecție ca urmare a descoperirii a trei cazuri de gripă tip A în unitatea de învățământ. Astfel, în cursul zilei de ieri, 20 ianuarie 2020, societatea DEZINFECȚIE ȘI DERATIZARE SRL a efectuat manoperă de desinfecție utilizând substanțele BIONET A15 și INSEKTUM, ambele omologate.

În urma examenului clinic, s-a constatat că sănătatea copiilor nu este în pericol, iar cadrele medicale au dispus, după caz, măsuri în consecință.

Pentru clarificarea tuturor aspectelor și pentru luarea măsurilor ce se impun pentru ca activitatea didactică să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, Primăria Sectorului 4 și toate celelalte instituții implicate au decis suspendarea cursurilor la Școala Gimnazială nr. 133 pentru o perioadă de 48 de ore.”, precizează Primăria Sectorului 4.

Cookies