Cer splendid, magnolii superbe și o casă minunată, toate într-o singură imagine de vis. Strada din Dorobanți pe care ar fi grozav să prinzi asfințitul

susținut de
27 mart. 2025
850 afișări
Cer splendid, magnolii superbe și o casă minunată, toate într-o singură imagine de vis. Strada din Dorobanți pe care ar fi grozav să prinzi asfințitul
Cer splendid, magnolii superbe și o casă minunată, toate într-o singură imagine de vis. Strada din Dorobanți pe care ar fi grozav să prinzi asfințitul | Foto: Alex Varninschi/creaZYX

Prin Dorobanți, cartierul cu cele mai râvnite vile din București, este fantastic să te plimbi oricând, dar primăvara poți avea norocul să dai nas în nas cu niște surprize fantastice vizual, cum ar fi magnolii înflorite.

Frumoasele flori parfumate, unele mai mult albe și altele mai mult roz, împodobesc curțile caselor impunătoare din centrul Bucureștiului.

Locul din Dorobanți unde poți vedea magnolii superbe, în special la asfințit

În Capitală există mai multe cartiere unde aproape orice persoană pe care ai opri-o pe stradă ți-ar spune că s-ar muta „chiar azi”. Cotroceni, Primăverii, Floreasca, Aviatorilor și, nu în ultimul rând, Dorobanți, zonă care pe cât de râvnită este, pe atât de scumpă și plină de lux.

Chiar dacă cei mai mulți dintre noi nu ne-am permite o casă în Dorobanți, frumusețea zonei poate fi admirată în trecere, printr-o plimbare. Putem observa vilele râvnite dar și curțile frumoase și, nu îi ultimul rând, magnoliile care primăvara ne lasă cu gura căscată.

O astfel de imagine la care te-ai putea uita ore întregi, descoperind, parcă, continuu noi detalii deosebite, este cea de mai jos. În fotografie pot fi observate două magnolii, și chiar dacă este ceva mai întuneric, ele sunt la fel de frumoase ca în miezul zilei.

Imaginea caldă, liniștitoare și cu un aer boem, a fost surprinsă pe Aleea Alexandru, cartierul celor mai bogați dintre bucureșteni, la asfințit.

Cer splendid, magnolii superbe și o casă minunată, toate într-o singură imagine de vis. Strada din Dorobanți pe care ar fi grozav să prinzi asfințitul
Foto: Alex Varninschi | creaZYX

Case emblematice din cartierul cu bogaților

În Dorobanți sunt ascunse o mulțime de clădiri istorice, emblematice pentru București. Printre ele se numără:

  • Casa Assan  – sau Casa oamenilor de știință

O clădire absolut superbă, perfectă pentru a fi admirată. A fost realizată stilul neofrancez în perioada 1905-1914 de arhitectul Ion Berindey. Acesta s-a ridicat pentru inginerul și afaceristul Bazil Assan, o mare personalitate a Bucureștiului de la acea vreme.

  • Casa P.P Carp – Ambasadă a Turciei la acest moment

O altă clădire care fură priviri este Casa P.P Carp. Este una dintre cele mai colorate din zonă, ieșind astfel în evidență. A fost construită în 1893, de Pierre Gottereau în stil ecletctic și a fost reședința ministrului P. Carp. A devenit ambasada Turciei încă din 1931.

  • Casa lui Dinu I.C Brătianu

Locuința lui Dinu I.C Brătianu, membru al PNL și ultimul președinte al formațiunii politice înainte de instalarea regimului comunist, a ajuns să îi devină închisoare. Acesta a fost obligat să stea aici, fără vizite și fără să părăsească imobilul, din 1947 până la aproape de finalul vieții. În 1950 a fost încarcerat la Sighet, murind la doar câteva luni, la vârsta de 84 de ani.

Străzile de aici au nume de capitale

În centrul Micului Paris s-au adunat capitale din Europa, și nu numai. Paris, Roma, Madrid, Whashington, Londra, Oslo, Atena, Ankara, Rabat sau Berna, sunt doar câteva dintre străzile din Dorobanți. În această zonă extrem de dezirabilă din București, noul și vechiul se ciocnesc la tot pasul.

Există case cu o arhitectură aparte, realizate de marii arhitecți ai României în toate stilurile (de la neoromânesc la modernism, art deco și mediteranean), lângă care putem vedea parcate unele dintre cele mai moderne și mai luxoase mașini, precum Porche-uri și Rolls-uri.

Însă pe lângă epatarea extrem de vizibilă din cartierul Dorobanți, cel ce aparține oamenilor cu stare, putem vedea și copaci bătrâni, rezidenți acolo de mai mulți ani, precum magnolii din imaginea de mai sus, care colorează în fiecare primăvară peisajul.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies