BAZAR

Centura de sud a Bucureştiului, într-o stare de coşmar la nici un an de la reabilitare

Centura de sud a Bucureştiului este plină de hârtoape, iar zecile de mii de soferi care o parcurg pierd trei ore pe o distanta de 30 de kilometri. Ca sa eviti hartoapele de pe cei 34 de kilometri ai centurii de sud, exista doar varianta de ocolire prin oras. De teama ca se ratacesc prin Bucuresti, cei din provincie ajung inevitabil aici.

Conform proiectului iniţial de reabilitare în luna aprilie 2013, Centura ar fi trebuit să aibă patru benzi, cate doua pe sens. Nu doar că acest lucru nu s-a întâmplat, dar şi repararea drumului existent s-a facut doar pe hartie: in realitate, asfaltul turnat s-a macinat deja, conform Protv.

Cu actualele lucrari de modernizare suspendate, cu termenele de finalizare in aer si cu cozi kilometrice de masini si TIR-uri pe o sosea de centura plina de gropi si denivelari, Guvernul viseaza insa la o autostrada pe langa Centura Sud. Noul drum va fi facut in concesiune, dar se cauta un constructor.

Oficial, centura de sud a Bucurestiului este asfaltata in proportie de 15%, iar pe hartie lucrarile au costat peste 90 de milioane de lei pana acum. Lucrarile s-au intrerupt insa imediat dupa campania electorala din toamna trecuta, cand Guvernul Ponta a taiat 81% din fondurile alocate proiectului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button