ȘTIRI

Centura Capitalei se modernizează într-un an și jumătate, pe 11,5 kilometri

Contractul a fost atribuit, prin licitație deschisă, asocierii SC Tehnologica Radion SRL – SC Consitrans SRL – SC PRO Cons XXI SRL.
Valoarea totală a contractului este de 188.988.087,32 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată în procent de 100% de către Guvernul României.
Contractul are ca scop realizarea proiectării la nivel de proiect tehnic si detalii de execuție, asigurarea asistenței tehnice si execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiŃii „Modernizarea centurii rutiere a Municipiului Bucuresti între A1 – DN 7 si DN 2 – A2, lot 2: Sector DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750)”.
Durata de implementare a contractului include 90 zile pentru etapa de proiectare, 450 zile pentru execuție si o perioadă de garanție de 48 luni.

Doar 20 km din şoseaua de cen­tură a Capitalei au fost mo­der­nizaţipână acum,  în cinci ani de lucrări, un interval în care bugetul Trans­por­tu­rilor a depăşit 12 mld. euro, iar proiecte similare din alte oraşe ale ţării în valoare de câteva sute de milioane de euro sunt funcţionale.

În acest interval pe şoseaua de cen­tură a Capitalei, un drum de 72 km, statul a chel­tuit aproape 90 mil. euro pentru lucrări de mo­der­ni­zare, conform Companiei Naţio­nale de Au­tos­trăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button