Centura București: Se lucrează la realizarea piloților la Pasajul Berceni

05 oct. 2021
282 afișări
Centura București: Se lucrează la realizarea piloților la Pasajul Berceni
Centura București: Se lucrează la realizarea piloților la Pasajul Berceni

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu a postat marți imagini de pe șantierul Pasajului Berceni de pe Centura Capitalei, unde se lucrează la realizarea piloților necesari inelului central al pasajului, pe zona spre București. Pasajul Berceni face parte din grupul de 5 pasaje ce se vor realiza pe Șoseaua de Centură. Acesta ar urma să fie deschis circulației anul viitor, conform estimărilor autorităților.

Lucrările de la Pasajul Berceni au ajuns la faza realizării piloților necesari inelului central al pasajului, iar de luni constructorii vor construii piloții pentru ultima rampa neefectuată, cea spre București.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu a transmis că primele 3 rampe și anume rampa dinspre Berceni, rampa de coborâre spre Glina și rampa de urcare dinspre Jilava au ajuns la faza de supra-structură. Se lucrează și la rampele de coborâre spre Jilava și de urcare dinspre Glina.

Șantierul de la Pasajul Berceni. Foto: Facebook Irinel Ionel Scriosteanu

„În zilele următoare, se va așterne asfaltul pe zona de deviere a traficului, în paralel cu DJ spre Berceni, iar în week-end traficul de pe drumul județean va fi deviat pe acest traseu alternativ.

Continuă devierea utilităților și realizarea bazinului de retenție a apei pluviale în zona DJ 401, unde acum se armează placa superioară.”, a mai scris Scrioșteanu, care a postat imagini de pe șantier.

El a mai anunțat că au început să sosească în șantier elementele tablierului metalic. „Precizez că, la final, tablierul metalic al pasajului Berceni va cântări aproximativ 1.400 de tone.”, spune acesta.

Șantierul de la Pasajul Berceni. Foto: Facebook Irinel Ionel Scriosteanu

Pasajul de la Berceni este unul dintre cele 5 pasaje de pe actuala Centură a Capitalei: 24 de luni, termen de execuție

 

Ministerul Transporturilor a emis în iunie 2020 autorizația de construire pentru Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrările sunt executate în zona intersecției dintre drumul de centură al Municipiului București – DNCB și drumul județean – DJ 401 (șoseaua Berceni). Obiectivul face parte din rețeaua rutieră TEN-T, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

„Așa cum am promis, în 2 ani vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni și, în 3 ani, Autostrada de Centură București Sud, mai precis cele 3 loturi de pe A0 Sud”, declara în 2020 secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu.

Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat pe 6 martie 2019 cu asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA.

Săptămâna trecută, pe 30 septembrie, a fost dat în circulație Pasajul de la Mogoșoaia – primul pasaj din locul de 5 – după lucrări care s-au încheiat cu 6 luni mai devreme.

Cookies