Centura București: Pasajul Domnești s-a deschis. Din decembrie urmează să înceapă lucrările de lărgire la 4 benzi între Autostrada A 1 și Domnești

11 nov. 2022
3908 Afișari
Centura București: Pasajul Domnești s-a deschis. Din decembrie urmează să înceapă lucrările de lărgire la 4 benzi între Autostrada A 1 și Domnești

După ce vineri, 11 noiembrie, a fost deschis Pasajul Domnești, primul giratoriu suspendat de pe Centura București, din decembrie urmează să înceapă lucrările pentru lărgirea la 4 benzi a centurii între Autostrada A 1 București -Pitești și DN 5 (Jilava) un tronson de aproape un kilometru care va include și prima mare parcare pentru camioane, a transmis vineri, la inaugurarea Pasajului de la Domnești, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, citat de Economedia.

Este un proiect de lărgire în zona Militari care va include și un giratoriu pentru întoarcere, contractul de 28 de milioane de lei având o durată de 6 luni. De asemenea, Ministerul Transporturilor prin CNAIR, va prelua de la Primăria Capitalei un tronson de 800 de metri de pe bulevardul Prelungirea Ghencea pentru a fi modernizat.

,,Pasajul de la Domnești nu va rezolva definitiv problemele de Centura Capitalei, eforturile trebuie să continue cu celelalte lucrări, cu legătura cu Bucureștiul și aici CNAIR-ul a avizat proiectul tehnic a încă aproape un kilometru din Prelungirea Ghencea, deci ne-am asumat suplimentar încă un kilometru din acest bulevard către București. Lucrările pe Centură dintre Autostrada A 1 București-Pitești și Pasajul Domnești vor începe în luna decembrie. Suntem în curs pentru autorizarea lucrărilor pentru dublarea la 4 benzi.”, a spus Ionel Scrioșteanu.

Acest contract pentru modernizarea Centurii București Sud în zona intersecției cu Autostrada A1 București – Pitești face parte din proiectul de aproximativ 600 de milioane de lei pentru lărgire la 4 benzi pe toți cei 22 de kilometri dintre A1 și Glina (A2), care include și noi pasaje la intersecțiile principale.

Îți recomandăm și:

 

Cookies